
Performante
Alfa Romeo Junior, în versiunea termică, oferă 136 de cai putere și un cuplu motor maxim de 230 Nm. Modelul italian are o masă destul de mică, de 1.380 kilograme. Astfel, sprintul de la 0 la 100 km/h se face în 8.9 secunde, iar viteza maximă este de 206 km/h.
Comparativ, Renault Captur, cu motorizarea 1.3 TCe mild-hybrid, oferă 140 de cai și un cuplu de 260 Nm. Pentru a ajunge la 100 km/h, modelul francez are nevoie de 10.4 secunde, iar viteza maximă este de 204 km/h.
Ford Puma, modelul produs la Craiova, are un motor de un litru pe benzină care dezvoltă 125 de cai putere. Sprintul de la 0 la 100 km/h se face în 9.6 secunde, iar viteza maximă este de 190 km/h.
Hyundai Kona oferă un sistem hibrid la baza căruia stă un motor termic de 1.6 litri. În total, modelul asiatic are 129 CP și un cuplu motor de 170 Nm. Pentru a ajunge la 100 km/h, Kona are nevoie de 12 secunde, în timp ce viteza maximă este de 165 km/h.
Designul e respingător, partea frontala parcă a fost desenata de un nevrotic după ce s-a dat cu capul de perete. Linii peste linii in toate direcțiile și o grămadă de detalii în plus. Stellantis și designerul nu au înțeles filozofia de design a Alfa: curat, simplu și emoțional. Dacă asta e limbajul de design pe care vor merge și la viitoarele modele din gamă îmi e teamă că Stellantis va distruge și Alfa cum distrug Maserati. Nu-mi imaginez ca cineva sa cumpere modelul ăsta doar pentru că îi place cum arată, cum se întâmpla de multe ori cu Alfa. Atâția cumpărători au acceptat renumitele probleme de fiabilitate din trecut, atrași fiind de designul emoțional.