Consum

4.0

BMW anunță un consum oficial de 10.4 litri/100 km. Și, da, poți atinge acest nivel, dacă rulezi liniștit pe distanțe lungi, în afara orașului. Dar cât o să te poți abține, oare?

Cât timp vei rezista de la momentul în care auzi răcnetul celor 6 cilindri de sub capotă? Eu nu am rezistat prea mult și, drept dovadă, consumul mediu obținut a fost dublu față de pretențiile BMW. Să-mi fie de bine!

Nu am regretat niciun moment alimentările făcute, pentru că astfel de mașini trebuie experimentate, nu admirate de la distanță și conduse în modul „Eco”.

Rivalii lui M3 Touring se laudă cu cifre mult mai bune. Sigur, în cartea tehnică toți par campionii eficienței, dar în realitate s-ar putea să descoperi că o autonomie de 400 de kilometri e chiar optimistă. Audi RS4 Avant, de exemplu, are un consum estimat la 9.2 litri/100 km, în timp ce eternul C63 AMG S coboară la 6.9 litri/100 km, acum fiind un model plug-in hybrid, ajutat de bateriile din podea.

  • Snow, marţi, 09.07.2024 12:16

    Interesant articol pt. un model deosebit ! Rigiditatea usor deranjanta a masinii ar putea sa se datoreze - partial - unor cauciucuri Run Flat care au devenit dotare standard pt multe automobile. Cauciucuri non Run Flat ar putea aduce vehiculul in parametri de comfort, atunci cand setarea corespunzatoare e activata.

  • Vali, marţi, 09.07.2024 16:42

    Asta da masina de familie... Daca vrei sa iti vomite copilul si nu stii cum sa faci, il iei la o plimbare. Despre pret, greu de comentat...

  • Ghiorghi, marţi, 09.07.2024 20:27

    Cui se adreseaza masina? Tineri . . . Pai unde gasesti tu tineri cu asa o suma de bani care reprezinta pretul de achizitie???? Lasam la o parte pe aia care umbla "pușcați" prin cluburi de fițe, majoritatea locuiesc cu parintii pana dupa 35 de ani, de munca nici nu mai vorbesc Ziaristi de 2 lei

  • Snow, marţi, 23.07.2024 11:21

    Masina zace -busita rau- in curte la BMW Filaret. Se spune ca un 'jurnalist auto' a comis-o. 40.000 + Euro dauna. Ocazie sa-i verific cauciucurile. Non run-flat. Michelin Pilot Sport Cup 2.

  • Snow, marţi, 30.07.2024 22:46

    Am închiriat azi un M3 Touring din asta si am mers cu el prin sudul Germaniei. Motorul trage ca un apucat dar masina are 2 plase de siguranta: tractiunea integrala care pune permanent puterea in siguranta pe sosea si ESP-ul. Directia minunata iar franele … exceptionale. Ocazie sa vad si limitarea care intra la 255 km/ora (afisat) mult mai jos decat alte eM-uri cu care am mers. Suspensia incredibila. Masina pare compacta si usoara. Extrem de usor de condus. Bordul/ecranul nesfarsit … penibil. Scaune standard foarte bune ! Infinite setari care necesita studiu individual. Consum … 19,5 l/100 km.