Performante

4.5

Ce e important de reținut înainte să vorbim despre cum se compară aceste mașini în linie dreaptă este faptul că nu totul se rezuma la sfertul de milă. O mașină e mult mai mult decât accelerația în linie dreaptă, până la o anumită viteză de referință.

Din păcate, pentru majoritatea clienților doar asta contează, pentru că doar această cifră o pot atinge și ei din toată cartea tehnică, din moment ce nu trebuie să fii cine știe ce șofer să faci „Launch Control”.

Acestea fiind zise, M3 Touring atinge 100 km/h de pe loc in 3.6 secunde conform celor de la BMW, și mai rapid conform testelor independente făcute de diferite publicații.

Audi RS4 Avant are nevoie de încă jumătate de secundă pentru același sprint, în timp ce noul C63 AMG T-Modell E-Performance și ai săi 680 CP opresc cronometrul la 3.4 secunde.

Viteza maximă a tuturor acestor 3 rivali este limitată electronic la 250 km/h. Dacă vrei, o poți duce mai sus cu pachete opționale. Pe BMW, acesta se numește M Driver Pack și ridică limita la 280 km/h.

  • Snow, marţi, 09.07.2024 12:16

    Interesant articol pt. un model deosebit ! Rigiditatea usor deranjanta a masinii ar putea sa se datoreze - partial - unor cauciucuri Run Flat care au devenit dotare standard pt multe automobile. Cauciucuri non Run Flat ar putea aduce vehiculul in parametri de comfort, atunci cand setarea corespunzatoare e activata.

  • Vali, marţi, 09.07.2024 16:42

    Asta da masina de familie... Daca vrei sa iti vomite copilul si nu stii cum sa faci, il iei la o plimbare. Despre pret, greu de comentat...

  • Ghiorghi, marţi, 09.07.2024 20:27

    Cui se adreseaza masina? Tineri . . . Pai unde gasesti tu tineri cu asa o suma de bani care reprezinta pretul de achizitie???? Lasam la o parte pe aia care umbla "pușcați" prin cluburi de fițe, majoritatea locuiesc cu parintii pana dupa 35 de ani, de munca nici nu mai vorbesc Ziaristi de 2 lei

  • Snow, marţi, 23.07.2024 11:21

    Masina zace -busita rau- in curte la BMW Filaret. Se spune ca un 'jurnalist auto' a comis-o. 40.000 + Euro dauna. Ocazie sa-i verific cauciucurile. Non run-flat. Michelin Pilot Sport Cup 2.

  • Snow, marţi, 30.07.2024 22:46

    Am închiriat azi un M3 Touring din asta si am mers cu el prin sudul Germaniei. Motorul trage ca un apucat dar masina are 2 plase de siguranta: tractiunea integrala care pune permanent puterea in siguranta pe sosea si ESP-ul. Directia minunata iar franele … exceptionale. Ocazie sa vad si limitarea care intra la 255 km/ora (afisat) mult mai jos decat alte eM-uri cu care am mers. Suspensia incredibila. Masina pare compacta si usoara. Extrem de usor de condus. Bordul/ecranul nesfarsit … penibil. Scaune standard foarte bune ! Infinite setari care necesita studiu individual. Consum … 19,5 l/100 km.