
Tehnologie
Nu cred că exagerez când spun că Leapmotor C10 oferă cele mai multe artificii tehnologice raportat la prețul de listă. Instrumentarul de bord este complet digital și are 10.25 inch. Din păcate nu este foarte configurabil și nici nu primești un Head-up Display.
Fără îndoială, sistemul multimedia este centrul de comandă. Practic este creierul mașinii. Ecranul are o diagonală de 14.5 inch, iar sistemul multimedia are o grafică excelentă. Ce e drept, l-am prins de câteva ori pe nepregătite, în sensul în care s-a mișcat mai greu.
Fundalul poate fi schimbat printr-un simplu swipe orizontal. Ai tot felul de imagini din care poți alege. Leapmotor îți oferă și un magazin propriu din care poți instala diverse aplicații, precum Spotify. Din păcate, nu poți instala Waze, iar C10 nu oferă conectivitate Apple CarPlay sau Android Auto. Deloc.
Astfel, trebuie să te bazezi exclusiv pe sistemul de navigație al mașinii. Ai și o zonă cu scurtături pentru cele mai importante setări ale mașinii, doar dai un swipe de sus în jos, exact ca la un smartphone. Desigur, primești și un asistent vocal care îți face viața mai ușoară la bord.
În rest, ai o pagină de setări de unde schimbi tot ce vrei. C10 are și niște moduri interesante, pe care le poți folosi când stai mai mult la încărcare. Aici mă refer la Nap Mode și Quiet Mode.
În Nap Mode, scaunul se rabatează la 90 de grade, se pornește climatizarea și din boxe răsună muzică de relaxare. În Camp Mode apare pe ecran un foc de tabără, instrumentarul de bord se închide, iar lumina ambientală devine fadă.
Bun așa, autonomie reală între 280-300 km pentru o căciulă de bani, 41.900 (minim). :)))))) Un alt chinezism penibil plin de afafiuri inutile pentru client dar rentabile pentru producător. Până și Matiz-ul avea un bord mai rafinat decât astea doua ecrane trântite în mijlocul bordului. Și nu înțeleg de ce trebuie pentru a deschide mașina să apropii cardul de acces în zona oglinzii când, chiar și pentru Logan, e suficient să-l ai în buzunar când ești în apropierea mașinii.