Mazda MX-5 RF

Skyactiv-X 2.0 litri 184 CP Man6 30th Anniversary

Interior

3.5

Imediat ce deschizi portiera lui MX-5 RF 30th Anniversary vei desoperi o pereche de scaune sport semnate de Recaro. Sunt îmbrăcate parțial în Alcantara și atent brodate cu ață de culoare portocalie, iar tetierele integrează un set de difuzoare astfel încât conversațiile telefonice avute cu cei dragi să se audă bine chiar și atunci când plafonul hard-top este coborât. Suportul lateral este și el unul excelent.

Volanul, schimbătorul de viteze și frâna de mână primesc aceleași cusături de culoare portocalie, iar pe planșa de bord și pe fețele ușilor apar elemente îmbrăcate în Alcantara. Așa aniversezi 30 de ani. Pentru ca cercul să fie complet, gurile sistemului de climatizare sunt și ele garnisite cu elemente portocalii.

Despre spațiul de la interior mi-e greu să vorbesc. Pentru că nu prea există. Ești doar tu, volanul, pedalele și levierul transmisiei. În rest, vei mai găsi două suporturi pentru pahare pe tunelul median, un loc destul de zgârcit cu spațiul oferit și în care vei putea înghesui un telefon mobil și un "torpedou" modest amplasat între cele două scaune.

Nici portbagajul nu este foarte încăpător. Cei 127 de litri sunt suficienți doar pentru două genți de mână.

  • masca, joi, 07.11.2019 10:32

    Pretul e ,poate cam mare dar in spiritul capitalist ,merge ,ce se vinde bine ori se scumpeste ori ....in varianta autohtona,si nu numai ,scade calitatea.In rest e o masina frumoasa si potenta...Nu se poate sa nu intorci capul dupa ea,am vazut-o in vara parcata undeva ,eram cu maica-mea (66ani)care ,pana si ea a ramas impresionata de formele si designul masinii....

  • Cumpanasu FAN, joi, 07.11.2019 10:35

    Fiat Coupe este mult mai tare!

  • UM, joi, 07.11.2019 13:01

    Lasand deoparte aspectul exterior & performantele tehnice ale motorului, masina asta este despre ce si cum simti cand conduci :). Ca posesor de mazda va recomand un drivetest cu ea :)

  • Andrei, joi, 07.11.2019 15:31

    Faina ideea, dar masina nu poate fi condusa de catre cei inalti. E pentru cei scunzi.Cam meschin. Dar, pe de alta parte si la Serie 8 Coupe, daca ai peste 185cm privesti drept in rama parbrizului...

  • c, joi, 07.11.2019 17:35

    Fulger McQueen scalpat?

  • PMC, vineri, 08.11.2019 08:59

    Una din cele mai autentice masini existente in oferta la ora actuala. E mare pacat ca dealerii Mazda din Romania nu au niciun pic de pasiune in suflet. Practic, singura sansa sa testezi o asemenea masina e sa te duci la Bucuresti. Aici se vede cat sunt de hrapareti si cat de mult ii intereseaza subiectul "auto" de fapt. Sunt convins ca ar vinde mult mai multe daca ar putea oamenii sa testeze masina asta. Un om pasionat de condus si de masini o sa aprecieze la orice ora mult mai mult o asemenea masina in defavoarea unui Porsche. Si nu exagerez. Dar daca n-o poti testa, daca nu poti sa gusti din aroma pe care o ofera, cei mai multi o sa ramana la impresia ca e "o masina mica cu 2 locuri mici in care abia incapi, dar care arata schick". Nu e asa. Si din pacate 99.9% nu vor apuca niciodata sa inteleaga ce inseamna sa conduci asa ceva. Da, e frumoasa, dar cum arata e insignifiant prin comparatie cu senzatia de la volan.

  • PMC, vineri, 08.11.2019 09:01

    *chic

  • bla bla, duminică, 10.11.2019 02:57

    @PMC e prima oara cand sunt deacord cu tine