Porsche Macan facelift

3.0 V6 Benzină Turbo (Macan S) Aut7 4x4

Performante

4.0

Când vorbim despre un model Porsche, capitolul "Performanțe" ar trebui să vizeze nu doar simplele reprize 0-100 km/h, 80-120 km/h și eventual 0-200 km/h (noblesse oblige!), ci și performanțele dinamice ale mașinii. Pentru că, spre deosebire de constructorii care se luptă pentru fiecare zecime de secundă pe linie dreaptă, Porsche își construiește mașinile pe o filosofie ușor diferită care are la bază comportamentul dinamic general. Ăsta este și motivul pentru care, după o vizită într-un showroom Porsche, veți rămâne în minte mai degrabă cu termeni precum Porsche Active Stability Management (PASM), Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) sau Porsche Traction Management (PTM). La fel cum, dacă deschideți o broșură Porsche, veți citi mai paragrafe întregi despre regajele frânelor ceramice sau despre furcile noi ale suspensiilor, subiect preferat de inginerii de la Stuttgart în fața discuțiilor despre spațiul dedicat pasagerilor din spate sau despre un eventual nivel suprem de confort.

Ce vrea Porsche să spună este că marca și-a dovedit caracterul sportiv în ultimii 55 de ani, de la lansarea lui 911 încoace, deci nu mai trebuie să ceară "teste ADN" pentru ca publicul să înțeleagă că vorbim despre o mașină sportivă. E clar ca Bună ziua că fiecare model dezvoltat de Porsche are ca scop tronul la nivel dinamic în segmentul său. 

Dar cifrele sunt reginele fișelor tehnice și au dus marca asta de atâtea ori pe podiumurile tuturor competițiilor importante din motorsport, așa că trebuie recitate și analizate. Noul Macan S oferă o accelerație 0-100 km/h în 5.3 secunde, valoare care este îmbunătățită și mai mult dacă mașina este comandată cu pachetul opțional Sport Chrono: 5.1 secunde.

Sunt valori care altădată erau mize pentru mașinile supersport ale Planetei, dar care astăzi sunt cal de bătaie în cazul SUV-urilor compacte. Vorba cântecului: We've come a long way, baby.

Interesant este că atât X3 în versiunea sa de top, cât și GLC în versiunea sa de top depășesc Macan S la capitolul timp 0-100 km/h: 4.8, respectiv 4.9 secunde. 

  • Corocsenie Adrian, marţi, 11.12.2018 22:21

    Superba masina, superba locatie. Masina din pct. meu de vedere nu are defect. Nici prima serie nu mi s-a parut sa aiba. Dar acest facelift ia rezolvat micile imperfectiuni. Display-ul de ex. era cam mic la cel vechi...acum e ideal. Stopurile nu prea erau ok separate...acum arata mai bine cu ele unite. Ce sa mai...suv-ul perfect. Sau ma rog...crossover-ul.

  • octav71, miercuri, 12.12.2018 16:33

    Cum ar fi să scrie in spate pe hayon "Macan si atât", iar la cealaltă versiune sa scrie "Macan S"? Cum ar fi? În rest, ca deobicei scorul e mic, mașina e senzație(pentru clasa ei!).