Tehnologie

4.0

Marea noutate vine de la adoptarea noului sistem multimedia, care funcționează pe o platformă Android, de la Google. Aceasta transformă ecranul vertical din mijlocul planșei de bord într-o tabletă uriașă. Având în vedere cât de obișnuiți suntem să folosim telefoanele inteligente în ziua de azi, nu vei avea probleme în a înțelege cum funcționează acest sistem.

Această abordare îți va permite să instalezi aplicații din magazinul Google direct în mașină (Spotify sau Youtube), fără nicio problemă, iar Volvo spune că vei putea avea internet la bordul mașinii, grație unei cartele SIM integrate. Eu nu am avut parte de așa ceva, dar pot confirma că sistemul poate primi internet prin hotspot de la telefonul tău. Momentan Android Auto și Apple CarPlay nu sunt disponibile, dar vor veni ulterior.

Astfel, XC40 este la egalitate cu frații săi mai mari din acest punct de vedere. Practic, singurele elemente notabile pe care nu le poți cumpăra pe XC40, dar există în gama Volvo, sunt Head-Up Display-ul color și sistemul audio de top Bowers&Wilkins.

Așa că melomanii trebuie să se mulțumească "doar" cu un sistem Harman Kardon Premium Sound cu 13 incinte acustice, care își face oricum treaba excelent. În versiunea de bază, XC40 oferă un sistem audio cu 8 incinte acustice.

  • Snow, marţi, 19.04.2022 12:25

    Frumoasa, rapida, sigura dar ... scumpa si nefolositoare !

  • Andrei, miercuri, 20.04.2022 17:15

    Un Volvo care prinde 100km/h in 5 secunde, qui prodest? Ah, inca o masina de 4.4/5. Concluzia acestui site: toate masinile sunt la fel.

  • @snow, sâmbătă, 23.04.2022 09:15

    Tu poti lua un BMW diesel, ieftin si foarte folositor.

  • Vlad, marţi, 10.05.2022 09:17

    Da, este o masina impresionanta :) Cred ca te-ai distrat la teste