Michelin vrea să aibă concurenţă pentru pneuri în WRC

Publicat vineri, 03.12.2010 17:38 de Daniel Popescu

Michelin susţine că vrea să aibă parte de o concurenţă reală în Campionatul Mondial de Raliuri, în loc să fie unic furnizor de pneuri în competiţie.

FIA a decis să permită mai multor producători să furnizeze pneuri în Campionatul Mondial de Raliuri începând din acest sezon, iar francezii de la Michelin au fost printre primii care au răspuns invitaţiei forului mondial.

Decizia FIA de a renunţa la un singur furnizor a nemulţumit însă Pirelli, care a decis să se retragă din competiţie, mai ales că va oferi cauciucuri în Formula 1. Astfel, Michelin va fi acompaniata în WRC anul viitor doar de compania Dmack din China, care va furniza pneuri numai pentru piloţii privaţi, pe considerente de costuri.

Deşi se află într-o poziţie privilegiată de a oferi pneuri pentru toate echipele de top, Michelin susţine că doreşte să aibă parte de o concurenţă reală.

"Cu cât va exista mai multă concurenţă în WRC, cu atât mai bine. Aceasta este poziţia noastră. Vrem să fim mai mult decât un unic furnizor de pneuri, unii oameni pot fi mulţumiţi cu asta, dar nu aceasta este poziţia Michelin. Concurenţa este laboratorul perfect pentru noi să ne pregătim pneurile şi nu mă pot gândi la un loc mai bun pentru a te compara împotriva altor producători decât în cele 13 etape ale Campionatului Mondial de Raliuri", a declarat Nick Shorrock, directorul de competiţii al Michelin.

Pirelli a dezvăluit recent că analizează posibilitatea de a reveni în WRC în 2012, în timp ce sud-coreenii de la Hankook sunt de asemenea interesaţi să pătrundă în competiţie. Intre timp, Michelin a finalizat deja producţia pneurilor pentru pietriş şi asfalt pentru anul viitor şi trebuie să mai finalizeze doar cauciucurile pentru pentru zăpadă care vor fi utilizate în Raliul Suediei, prima etapă a sezonului 2011.

Via | Autosport

  • AdrianosFidi, duminică, 05.12.2010 17:28
    pana acum a fos doar un singur producator ... ?

    odata m-am uitam la o emisiune despre WRC si afirma , legat de pneurile pentru gheata care au cuie , ca Pirelli sunt mai bune decat cele Michelin ... cum ar putea insemna ca participa doar Pireli / s-au schimbat regulile si a fost o perioada doar cu Pirelli / sau am inteles eu gresit ?

  • ccp, luni, 06.12.2010 22:49
    cica-s sado-maso

    da da si oaia vrea fugarita de lup