Fii designerul actualului Audi Q7!

Publicat luni, 14.09.2009 11:26 de Bogdan Mirică

Cea mai nou provocare lansata de rubrica "Fii designer" are in vizor redesenarea actualei generatii a SUV-ului premium, Audi Q7

Un nou inceput de saptamana va aduce si un nou episod al seriei "Fii designer". Cu numai o zi inainte de deschiderea oficiala a Salonului Auto de la Frankfurt, profitam de linistea dinaintea furtunii pentru a va stimula inca o data imaginatia si spiritul critic. De aceasta data cu un model foarte popular in Romania, desi activeaza pe segmentul premium al SUV-urilor mari: Audi Q7.

Dezvaluit in ianuarie 2006, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, Q7 reprezinta piatra de hotar pentru constructorul din Ingolstadt in incercarea sa de a patrunde pe segmentul SUV-urilor premium si de a se bate cu eternii rivali de la BMW si Mercedes.

Anticipat de conceptul Audi Pikes Peak quattro concept car, SUV-ul a dat nastere totodata unei noi familii de vehicule pentru constructorul german, caracterizata prin indicativul Q. In momentul debutului eforturile nemtilor au fost laudate, insa au existat voci care au blamat desigul noului model si faptul ca acesta era inutil in off-road.

Automarket a decis sa se preocupe de primul aspect lansand o noua provocare: redesenarea actualului Q7. Initiativa noastra vine la numai cateva luni de la dezvaluirea oficiala a faceliftului operat de Audi, mai exact in luna aprilie. Desi multi probabil isi doreau un look mai sportiv si mai agresiv, versiunea revizuita a oferit fanilor marcii doar cateva modificari estetice minore si o serie de propulsoare mai economice.

Faceliftul a adus blocurile optice fata si spate retusate prin introducerea luminilor LED, spoilere redesenate, jante cu design nou, elemente cromate si patru noi culori disponibile in gama.

Daca faceliftul nemtilor vi s-a parut timid, daca liniile lui Q7 nu sunt pe placul vostru, daca ati adauga ceva nou in partea frontala sau posterioara, daca ati inlocui jantele sau blocurile optice, nu ezitati sa ne spuneti. Ideile voastre nu vor ramane fara raspuns, rezultatul propunerilor urmand sa se materializeze saptamana viitoare, cand Andrei Avarvarii si Automarket va vor dezvalui un Audi Q7 complet nou.

Asadar, ce credeti ca trebuie schimbat la actualul Audi Q7?

  • audibest, luni, 14.09.2009 12:41
    Q7

    nu trebe modificat nimic pe ea ca este o masina foarte frumoasa

  • criss28, luni, 14.09.2009 12:51
    q7

    trebuie interzisa culoarea alba, poate asa scapam de cocalari

  • DaSilva, luni, 14.09.2009 12:55
    Q7

    A7 a fost, inca de la lansare, un model interesant, cu un design surprinzator, care reuseste sa acopere destul de bine dimensiunile de vapor ale masini, foarte atent studiat astfel ca, privit din orice unghi, sa disimuleze relativ bine gabaritele. Face-liftul recent a adus unele imbunatatiri dar a si complicat foarte mult spoilerul frontal. Fata: - partea inferioara a spoilerului frontal trebuie simplificata, o linie asemanatoare noului S5 ar fi ok, in ideea in care at trebui sa integreze si scutul ceva mai masiv specific Q7 - masca frontala sa fie actualizata, capatand forma noua promovata pe ultimele concepte ale marcii (cu colturile superioare tesite). De asemenea, bandoul negru care "tine" numarul sa dispara, iar grila sa aiba forma de fagure tridimensional cu zabrelele verticale accentuate - compozitia cu leduri a farurilor ar putea fi ceva mai expresiva, urmand o forma ceva mai organica (vezi A4, A5) sau in stilul conceptului lui A1 Spate: - Stopurile ar putea avea forma celor de la Q5, la fel si "amprenta" de sub ele in care este inclus numarul de inmatriculare - Catadioptri din spoiler sunt mult prea mari, ar trebui scurtati daca nu chiar modificati mai amplu, ca forma, astfel ca spatele sa capate o expresie mai sportiva... Spor la treaba!

  • Alex, luni, 14.09.2009 12:57

    Da de ce sa interziceam culoarea alba? eu votez pentru alb, daca tot e sa modifici un Q7, e inimaginabil sa nu fie alb. De aici si numele Q7alb (a se citi intr-un singur cuvant)!

  • BMW_CS, luni, 14.09.2009 13:24

    pune-ti prizele de aer de pe V12 TDI in rest, e misto asa cum este

  • Dan, luni, 14.09.2009 13:37
    Q7

    Eu as merge pe un burduf la mijlocul masinii pt. o manevrabilitatea mai buna in oras.In rest totul e ok, o masina de business, de croaziera!

  • roland_st, luni, 14.09.2009 14:44

    scoateti-i rotile, infingeti-i o morishca in fund si dati-i drumul pe herastrau. Nu uitati: culoarea alba pentru cocalari, 100 de metri de leduri albastre si o pitzi de 1.75 si tot atata IQ sa nu se simta boratul de langa ea mai prost (mai prost am zis?) decat ea. Si daca modificarile sunt prea drastice propun solutia rapida: un bidon "da" benzina si o bricheta de 1 leu. Spor la "modificari".

  • Den Braven, luni, 14.09.2009 15:08
    V12

    dupa mine ar trebui putin mai inaltzata ca ampatament iar bara spate mai rotunjita

  • TZENU BMW, luni, 14.09.2009 16:00
    asa

    puneti grila si farurile de pe r8 si va arata superb si cum spune si bmw_cs fantele de aerisire de pe v12 tdi ca arata super

  • shyck, luni, 14.09.2009 16:17
    so...

    deci... as schimba blocurile optice spate. varianta cu facelif va avea led-uri, deci puteti incerca asa ceva; fara blocurile optice din bara spate fara logo, inscriptii spate evacuare dubla, sa arate ceva gen asa , montata in mijlocul barii, doua triunghiuri fara crom, e prea cocalar grila fata fara logo si suport numar, suportul de numar poate fi mutat in lateral gen alfa romeo spalator far integrat in far, gen skoda superb, varianta veche totusi trebuia aleasa ca si poza o varianta simpla jantele nu ma pronunt, las pe altcineva bafta, sper sa iasa ceva frumos precum RM3

  • Moldo, luni, 14.09.2009 17:23
    Q7

    - faruri in genul Audi A4, cu led-uri - stopuri ca la Q5, care sa includa si becul de mers inapoi si cel de ceata (sa scapam de dunga aia rosie din partea posterioara) - oglinzile laterale mai finisate, pt ca sunt prea patratoase - pragurile usilor redesenate

  • roland_st, luni, 14.09.2009 22:03

    cum ziceam...nu uitati de leduri..."e" la moda ledurili....cat mai multe leduri. De pe fanul de pe procesor diRECT pe Q7, ca asa place la populatia cu IQ-ul negativ sau cel mult....7.

  • first_yoyo, luni, 14.09.2009 23:23
    topit

    @roland_st led-urile nu s-au pus pe masina ca "da bine" sau ca le place populatiei, si din motive de calitate, consum, etc... dar ce sa stie astia cu IQ "mare"

  • emil, marţi, 15.09.2009 09:08
    chiusapte

    Cea mai buna modificare ar fi scoaterea din productie. Asemenea mizerii ar trebui trimise in rezervatie cu tot cu bizonii manelisti care le conduc.

  • roland_st, marţi, 15.09.2009 09:22
    first_yoyo...fugi cu...ioio

    nu te ambala ca-ti sare neuronu ala mic din taratacuta. Daca nu intelegi ironia las-o-n papushoi. Toti "firstii"...isi trag Q7 pen'ca "are" leduri si nu le consuma acumulatoru'....logica lu' peste prajit.

  • MAZZ, marţi, 15.09.2009 10:04
    Q7

    oamenii buni,fiti constienti de faptul k cei de audi(germania)nu realizeaza ce fel de aratari conduc masinile lor prin romania,deci lasati Q7 sa fie si alb,atata timp cat este condus de un OM...si aici e vb de design,nu de LED-uri si alte certuri....simplu,la modelul Q7 trebuie integrate elementele optice din spoiler-ul spate in blocurile optice spate...in fata,as elimina farurile de ceata(ca doar are LED-uri pt orice) si as unii partile laterale al barii fata cu cele de la spoiler-ul fata...plus pragurile laterale si jentile(tot 5 spite),pot fi mai simple....deci nu mai puneti la socoteala Q7 V12 TDI(grila gen fagure),A4(faruri),A5,Q5(stopuri),varianta S-line....acelea snt modele distincte...iar acesta este Audi Q7,cu blocurile optice fata pline de LED-uri...asa au vrut nemtii sa fie recunoscut modelul Q7 diin fata...

  • shyck, marţi, 15.09.2009 10:58
    @roland_st

    eu cred ca un cocalar nici nu stie daca are led-uri sau nu pe masina, nu il intereseaza pe el asta, dar daca vecinul are q7 isi ia si el 2 pe el il intereseaza culoarea, crom-ul, si sa coste cat mai mult apropo de q7 vad pe cineva des cu q7 si are modulator fm la instalatia cu dvd venita din fabrica. totusi, asa ceva mi se pare penal auzisi bai "tartacuta"

  • Audiman', marţi, 15.09.2009 11:03

    Roti de 21-22" , una peste alta Audi Q7 exista deja tunat pe internet si rezultatele sunt placute. Va recomand un desighn nou si pentru noul X5 , eu detin un X5 si nu mai stiu ce sa ii adaug ca sa nu fie nici prea pompo's

  • renaultman, marţi, 15.09.2009 11:11

    mai bine renault lasa masina cum era conceptul , mie sincer conceptul mi s-a parut foarte reusit , dar produsul final... depaaarte de concept.

  • alexthebuldog, marţi, 15.09.2009 12:35
    q7

    o masina praf,mare urata si nefolositoare, nu se compara nici pe departe cu x5.q7 parca este dric mortuar

  • BlueX, marţi, 15.09.2009 15:30
    HUUUOOOOO

    ce modificari ati facut?????? O fi Avarvarii asta cunoscator in photoshop dar el ia din propuneri doar ce ii place lui sau ce poate el sa faca (probabil e limitat). Din toate masinile pe care le-a modificat nu e una care sa fie chiar mai frumoasa sau sa aduca ceva nou. Nimik . Cu toate ca sunt in comentarii unele solutii interesante dar pe care acest mare copiator nu stie sa le puna in practica. Domnilor de la automarket cautati si voi designeri chiar care chiar tin cont de toate parerrile si sa realizati mai multe modele dupa comentariile vizitatorilor. Asta chiar demonstreaza cat sunteti si voi de limitati ca cei de la Dacia.

  • BlueX, marţi, 15.09.2009 15:33
    huuuooooo

    ce modificari ati facut?????? O fi Avarvarii asta cunoscator in photoshop dar el ia din propuneri doar ce ii place lui sau ce poate el sa faca (probabil e limitat). Din toate masinile pe care le-a modificat nu e una care sa fie chiar mai frumoasa sau sa aduca ceva nou. Nimik . Cu toate ca sunt in comentarii unele solutii interesante dar pe care acest mare copiator nu stie sa le puna in practica. Domnilor de la automarket cautati si voi designeri chiar care chiar tin cont de toate parerrile si sa realizati mai multe modele dupa comentariile vizitatorilor. Asta chiar demonstreaza cat sunteti si voi de limitati ca cei de la Dacia.

  • xxx666, miercuri, 16.09.2009 09:38
    de prost gust

    Bai nene voi nu sunteti normali. Probabil va plictisiti. Mai bine mergeti si dati la sapa bai frate decat sa va bateti joc de niste masini frumoase. Ce vreti sa mai schimbati la acest model? Cu ideile voastre va iesi un monstru. Lasati crema de fata ca e buna asa cum e.

  • xxx666, miercuri, 16.09.2009 09:43
    sunteti jalnici

    Care sunt modificarile ca eu nu le vad. Mai bine dati la sapa poayte va vine mintea la cap.

  • audibest, miercuri, 16.09.2009 14:53
    de ce?

    da sa-mi spuneti de ce nu-i bun culoarea alba, cand asta-i cel mai frumos

  • Dizainar, miercuri, 16.09.2009 15:30
    nu-i frumos asa cum e

    Nu-mi place! vreau sa arate mai mult ca Kanjara! aia frumusete de masina! ce grila...ce faruri...ce stopuri...simpletea usilor si lipsa simtului de frumos te face sa iti doresti ca toate SUV-urile sa arate ca Kanjara! Ce ne trebuie Q7, X6, Cayenne, XC90 sau Discovery-uri cand avem masini ca Kanjara? Haide sa le redesam pe toate ca Kanjara!! AMIN!

  • DRAKo, miercuri, 16.09.2009 15:50
    Prea mare

    As reduce inaltimea masinii, geamuri mai inguste

  • tomita, vineri, 18.09.2009 18:45
    stopuri

    eu vreau sa vad cum ar arata cu stopuri in stil lambo reventon. din moment ce sunt frati de concern nu vad sa fie considerate probleme sau kitch de ordin estetic

  • Sorin, vineri, 18.09.2009 23:23
    COCALARI

    Miroase si a un pic de invidie vis a vis de cocalarii cu pitzipoancele. Cati dintre noi nu ne dorim o femeie desteapta de nevasta si o pitipoanca de o noapte. On topic : Intradevar e cam barca Q7 dar de, ce poati sa zici, se adreseaza oamenilor de afaceri si cum in unele tari e mai greu sa fii zilnic pe barca.....au gasit nemtii solutia :))) Una peste alta : ce ne facem cu cocalarii ca vad ca au castigat enorm de mult teren si deja au un cuvant de spus si in industria auto; vezi cum toate marcile mari pun "leduri" peste tot prin masini, pe sub si pe langa. E grav domnilor ! Eu as redesena harta tarii fara tigani (scuzati "xenorasismul") caci din cauza lor sunt cum suntem........mama lor !

  • hrn, duminică, 20.09.2009 00:38
    Lungimea masinii

    Cred ca o varianta mai scurta cu aprox 30 cm, cu doar 5 locuri ar fi fost ok de introdus in gama poate chiar in locul lui q5.

  • Vasile, duminică, 20.09.2009 08:24
    excelent

    a iesit f bine fata de alta data

  • stefan88u, luni, 21.09.2009 11:01
    q7

    farurile mai agresive si jantele

  • geo, miercuri, 23.09.2009 14:28
    geo

    I ash pun ejante pe 40' si sa fie alba precum zapada,albul nu este de cocalari dar stitzi cum este cu invidia si cu struguri! nu bagatzi totzi omaneii in aceeasi oala...

  • first_yoyo, miercuri, 23.09.2009 14:33
    yellllooooow

    e deja miercuri, heloooooo...

  • georges, miercuri, 23.09.2009 17:26
    rear adjustments

    spate ceva mai brutal gen X6 , luneta mai mica si aplatizata.