OFICIAL: Mercedes va construi maşini electrice pentru China

Publicat vineri, 28.05.2010 14:32 de Bogdan Mirică

Mercedes şi BYD au pus bazele constructorului Shenzen BYD Daimler New Technology, care are ca singur scop producţia de vehicule electrice pentru piaţa din China.

Mercedes a oficializat astăzi înţelegerea sa cu asiaticii de la BYD (Build Your Dreams), care presupune producţia de maşini electrice pentru piaţa chineză. Parteneriatul dintre cele două companii a dat naştere unui nou personaj în industria auto, un constructor botezat Shenzen BYD Daimler New Technology Co Ltd, în cadrul caruia participaţia este de 50% pentru ambele părţi.

Mercedes are experienţă în producţia modelelor electrice, după ce a lansat astfel de versiuni ale lui Fortwo şi A-Klasse, în timp ce BYD este liderul chinez în dezvoltarea bateriilor litiu-ion. Alianţa dintre cei doi constructori ar trebui să aducă pe piaţă un vehicul electric competitiv, cu o autonomie mare, mai devreme de doi ani.

Dieter Zetsche, preşedintele Daimler, a declarat ca în acest moment Mercedes este suficient de bine poziţionat pentru a asigura o vastă mobilitate electrică pe piaţa din China. La rândul său, Wang Chuanfu, preşedintele BYD, a declarat că, împreună cu Mercedes, va căuta să aducă prima maşină electrică cât mai curând posibil.

via | autocar

  • Dorin, vineri, 28.05.2010 15:14
    Mercedes

    Ce au patit astia de la Mercedes? Alianta cu Renault, Toyota si acuma o sa ajunga la un acord si cu galbejitii astia:-? Creca o sa piarda sau sunt deja in piedere de piata si se reprofileaza... in curand o sa vdm mercedes lanseaza un model low-cost!!!

  • Flavius, vineri, 28.05.2010 15:53
    @Dorin

    Pai ce sa pateasca? Cei de la Mercedes , la fel ca orice neamt cu capu-ntre urechi , au fost pragmatici si s-au aliat cu cei ce stiu sa faca ceea ce ei nu stiu sa faca.Mertzu' face niste masini exceptionale dar e incapabil sa faca masini ieftine-vei cazul Smart care chiar daca ar fi chelit de toate accesoriile si optionalele tot ar fi sensibil mai scump decit Logan sau Symbol.Pentru asta s-au aliat cu francezii . pe de alta parte BYD este unul dintre cei mai mari producatori de baterii litiu-ion fiind furnizor pentru Nokia , Dell si alti amarati d-astia. Mai mult , BYD nu e chir strain de ce inseamna un autoturism electric-are in plan introducerea in productia de serie la sfarsitul acestui an autoturismul electric BYD E6 care are o autonomie medie de 330 km , maxima de 400km.Asta in conditiile in care vorbim de o masina decenta :un monovolum gen Renault Espace , cu o viteza maxima de 160km/h si sub 10 sec. pt 0-100km/h

  • flavius, vineri, 28.05.2010 20:18
    -

    Rectific-e mai mica , cam cat un 307Station Wagon. Restul e corect.