Povestea unui pasionat de maşini: Kim Dotcom, fondatorul Megaupload
Săptămâna trecută FBI închidea site-ul Megaupload şi, odată cu el, îl aresta pe fondatorul acestuia, Kim Dotcom. Un grandoman extrem de controversat, Kim a iubit foarte mult banii, dar şi maşinile exotice.
Săptămâna trecută, mediul online a fost zguduit de închiderea unuia dintre cele mai mari site-uri dedicate pirateriei. Este vorba despre celebrul megaupload.com, o sursă infinită de filme, muzică şi alte fişiere piratate. FBI a reuşit să închidă site-ul şi să-l aresteze pe controversatul său fondator: Kim Schmitz, supranumit şi Kim Dotcom, în data de 19 ianuarie.
Odată cu arestarea sa, organele americane de investigaţie au reuşit să captureze şi o impresionantă colecţie auto, ceea ce îl înscrie automat pe Schmitz pe lista infractorilor cu gusturi extrem de rafinate pentru maşini exotice.
În garajul său au fost descoperite două exemplare Mercedes CLK DTM, o duzină de alte modele ale constructorului din Stuttgart (S65 AMG, CL63 AMG, G-Klasse, ML), un Lamborghini LM002, precum şi alte supercaruri rar întâlnite pe stradă.
Şi pentru ca reţeta unui megaloman să fie completă, Kim şi-a personalizat bijuteriile pe patru roţi cu numere de înmatriculare preferenţiale de tipul "CEO", "GOD", "MAFIA" şi "HACKER". Valoarea colecţiei de maşini a fost estimată la aproximativ 6 milioane de dolari, o cifră derizorie pentru un magnat al cărui domeniu de internet valora peste 200 de milioane de dolari şi care a produs venituri de 175 de milioane de euro, cu puţin peste 100 de angajaţi.
Pasiunea lui Kim: Cursa Gumball 3000
Obezul simpatic nu este necunoscut fanilor auto, care au avut ocazia de a-l vedea live la curse celebre, cum este Gumball 3000. Kim s-a numărat de multe ori pe grila de start a celebrei curse şi chiar a fost descris de revista Vanity fair ca fiind "un şofer talentat şi foarte rapid", dar şi "un capitalist aventuros cu spirit competitiv".
Acest lucru s-a văzut de multe ori, fondatorul Megaupload fiind extrem de popular şi gata să se afişeze oricând şi oriunde. O serie de imagini surprinse în interiorul maşinilor sale de concurs, de-a lungul kilometrilor din Gumball 3000, au demonstrat de nenumărate ori pasiunea lui Kim pentru viteză.
În timpul unei curse, a dat dovadă de mult sânge rece când a reuşit să treacă printr-un punct de taxare de pe autostradă fără să oprească la semnalele poliţiştilor. Aceştia vroiau să-l amendeze pentru că circulase cu 250 de km/h. Referindu-se la această întâmplare, controversatul pilot a declarat, în cadrul evenimentului de după cursă: "Sunt foarte bucuros că mă aflu aici în această seară, că mă pot bucura de petrecere şi de faima de a fi cel mai rapid om al cursei Gumball."
Visul lui Kim: o cursă care să rivalizeze cu Gumball 3000
Pasiunea lui Kim Schmitz a mers chiar mai departe de atât. Magnatul şi-a dorit propria cursă, rivală pentru Gumball 3000. Ar fi trebuit să se numească The Ultimate Rally şi să fie "prima cursă de supercaruri exotice transcontinentală", după cum însuşi Kim afirma.
La linia de start s-ar fi aliniat 100 de maşini rare, capabile să acopere un traseu ce măsura nu mai puţin de 3000 de mile, echivalentul a 4800 de kilometri, o distanţă destul de mare pentru acest tip de vehicule.
Proiectul care a atras atenţia GM şi Chrysler
Dragostea lui Kim pentru maşini nu s-a terminat şi nici nu a început aici. În 2001 înfiinţa compania Megacar şi încerca să se adreseze unei nişe de oameni foarte bogaţi, dornici să se afle la bordul unui vehicul super tehnologizat.
Proiectul a pornit de la propriul său Mercedes S-Klasse, echipat cu un computer şi o conexiune la internet, 16 linii telefonice, acces în timp real la un apel de tip teleconferinţă, un televizor capabil să se ascundă în plafon, alte patru disponibile în fiecare colţ şi bineînţeles un DVD Player.
Potrivit unui interviu acordat publicaţiei "The Independent", Kim spera că o asemenea maşină va fi considerată ideală de către şefi de stat şi diplomaţi. Mai mult, declara pe atunci că General Motors şi Chrysler s-au arătat interesate de producţia în serie a unui asemenea model.
Arestat la sfârşitul săptămânii trecute în noua Zeelandă, Kim va fi extrădat cel mai probabil în Statele Unite, unde riscă până la 55 de ani de închisoare pentru infracţiuni ca spălare de bani, piraterie, crimă organizată şi încălcarea drepturilor intelectuale.
Kim Dotcom, un adevărat personaj de film
Kim Schmitz s-a născut în 1974 şi are dublă naţionalitate, germană şi finlandeză. S-a afirmat la începutul carierei sale de programator prin mai multe fraude aduse site-urilor din Statele Unite. Primele sale interacţiuni cu poliţia au avut loc încă din 1994, când aceştia i-au confiscat aparatură şi bunuri dîn valoare de aproape 80.000 de dolari.
Kim nu s-a cuminţit şi a continuat să îşi pună talentul în slujba activităţilor ilegale. A fondat o companie de securitate, Data Protect, pe care a vândut-o mai apoi celor de la TUV Rheinland.
Megaupload, trafic de 50 de milioane de vizitatori pe zi
În martie 2005 Schmitz pune bazele Megaupload în Hong Kong. În scurt timp, site-ul său a devenit al 13-lea cel mai popular din lume cu numai 150 de angajaţi. Cei aproape 50 de milioane de vizitatori unici pe zi au adus profituri chiar şi de 175 de milioane de dolari. În momentul său de vârf, Megaupload a fost responsabil chiar şi pentru 4% din totalul traficului pe internet.
Kim nu a fost niciodată un econom. Ba dimpotrivă, a cheltuit cât a putut şi a încercat să arate asta. Stabilit în Noua Zeelandă, Dotcom a închiriat o vilă de 30 de milioane de dolari lângă Auckland. Nu a fost lăsat să o cumpere, deşi a finanţat un spectaculos foc de artificii de Anul Nou, care a durat 10 minute şi a costat 500.000 de dolari.. Chiar şi aşa, neo-zeelandezi i-au acordat dreptul de rezidenţă în 2010.
După arestarea sa, săptămâna trecută, mai mulţi pasionaţi ai jocurilor pe calculator au aflat că Dotcom era liderul clasamentelor online la jocurile Call of Duty şi Modern Warfare 3.
masinile sint vax albina pe linga resedinta aia...parca e din basme