TOP 10: Concepte prezentate la Salonul Auto de la Paris 2014

Publicat miercuri, 01.10.2014 09:06 de Dragoș Băltățeanu

Salonul Auto de la Paris va atrage o serie largă de concepte auto. Acestea anunţă viitoare modele de serie sau linia de design pe care constructorii auto o va aborda în viitor.

Conceptele auto sunt mici ferestre în viitor, constructorii auto arătându-ne prin intermediul lor viziunea asupra unor viitoare modele din gamă. Ca de obicei, conceptele auto vor trona în centrul standului şi vor atrage toate privirile. Cu siguranţă vor exista surprize, pentru că constructorii păstrează mereu câte un concept ascuns, dar ştim deja o parte din conceptele ce vor fi prezentate la Salonul Auto de la Paris. Am grupat zece dintre cele mai importante concepte auto pe care le vom putea admira pe viu în câteva zile. 

Salonul Auto de la Paris 2014 începe oficial miercuri, 2 octombrie, cu primele două zile rezervate presei şi oficialilor din industria auto. Începând cu 4 octombrie, salonul îşi deschide porţile pentru publicul larg şi rămâne deschis până pe 19 octombrie. Vizitatorii au acces în fiecare zi de la ora 10 până la ora 20, iar în zilele de 9, 10, 16 şi 17 octombrie, salonul va fi deschis pânp la ora 22.

  • Citroen C1 Urban

    Citroen va aduce la Paris un concept bazat pe cel mai mic model din gamă. Este numit C1 Urban Concept şi anunţă o posibilă versiune de serie mai robustă pentru modelul Citroen C1. Conceptul este un model care combină dimensiunile reduse cu capacitatea de a ajunge oriunde. Practic, popularul model de oraş a primit un look destinat ieşirilor în off-road, cu o gardă la sol mai înaltă cu 15 mm, cu protecţii pentru spoilerele faţă şi spate şi cu pasaje ale roţilor ceva mai generoase.

    Mai multe informaţii despre Citroen C1 Urban Concept.

  • Citroen Divine DS

    Pe lângă micul C1 Urban, Citroen va aduce la Paris şi un nou concept din gama DS. Acesta poartă numele Divine DS şi ne arată un posibil nou model din gama premium a constructorului francez. Primele imagini ne arată un hatchback neconvenţional cu dimensiuni similare cu actualul Citroen DS4, Informaţiile publicate de către Citroen spun că Divine DS va fi propulsat de un motor 1.6 turbo ce furnizează 270 CP.

    Citroen Divine DS Concept - informaţii complete.

  • Honda Civic Type-R Concept II

    Honda are planuri mari pentru Europa şi a anunţat deja un facelift pentru modelul Civic, ce va fi prezentat în premieră la Paris plus o nouă generaţie a modelului Civic. Însă toţi fanii mărcii aşteaptă o nouă generaţie a puternicului Civic Type-R, un hot hatch ce a intrat în legendă. Pentru a ne mai fierbe puţin, Honda aduce la Paris un concept numit Type-R Concept II ce anunţă clar intenţiile mărcii. Japonezii nu au vrut să spună când vom putea vedea versiunea de serie, dar ştim cu siguranţă ca aceasta va fi cea mai rapidă maşină care a purtat indicativul Type-R.

    Honda Civic Type-R Concept II - informaţii complete

  • Infiniti Q80 Inspiration

    Infiniti, marca premium a grupului Nissan, vrea să îşi extindă în viitor gama de modele. Astfel, la Paris vom vedea conceptul Q80 Inspiration, ce anunţă un viitor sedan cu linie de coupe şi patru locuri. Acesta ar trebui să devină noul model top de gamă. Nu există imagini oficiale, dar Infiniti a publicat o schiţă din care putem intui liniile conceptului. 

    Infiniti Q80 Inspiration - mai multe informaţii.

  • Peugeot Exalt

    Salonul de la Paris este extrem de important pentru constructorii fracezi. Nici unul dintre ei nu vrea să rămână mai prejos, aşa că vor aduce concepte ce vor atrage toate priviriile. La Peugeot, standul va fi dominat de conceptul Exalt, în versiunea sa europeană. Exalt nu este o noutate absolută, fiind expus pentru prima dată la Salonul Auto de la Beijing, din China. Exalt aduce câteva elemente extrem de interesante cum ar fi exteriorul unde s-a folosit oţel brut şi un material textil special numit Shark Skin, în timp ce la interior s-au folosit materiale din ziare reciclate. Conceptul foloseşte un ansamblu Hybrid4 şi include un motor pe benzină de 1.6 litri, provenit de la RCZ. Unitatea livrează 270 CP şi este ajutată de un motor electric pentru a atinge un total de 340 CP, livraţi ambelor punţi cu ajutorul unei tracţiuni integrale şi a unei transmisii automate cu şase rapoarte.

    Peugeot Exalt - informaţii complete

  • Peugeot Quartz

    Peugeot Quartz este al doilea concept vedetă ce va orna standul mărcii din cadrul Salonului de la Paris. Anunţă un viitor SUV compact în gama Peugeot, un posibil frate mai mare pentru actualul model Peugeot 2008. Peugeot Quartz Concept vine sub capotă cu un motor THP pe benzină de 1.6 litri care ajunge la 270 de cai putere şi 330 Nm pe care fanii mărcii îl vor recunoaşte din dotarea lui RCZ-R, versiunea sportivă de top a coupe-ului compact.

    Peugeot Quartz Concept - informaţii complete

  • Renault Eolab

    Cu un look futurist şi un nume ciudat, Renault va prezenta concepul Eolab. Acest model este răspunsul Renault la automobilele extrem de economice ca Volkswagen XL1 şi anunţă un viitor model Renault ce va consuma foarte puţin. Pentru propulsie, Eolab foloseşte un sistem hibrid benzină electric ce va emite doar 22 grame CO2/ km şi va consuma doar un litru de benzină pentru fiecare sută de kilometri parcursă. Conceptul prefaţează un viitor model de segment B care va fi lansat în termen de zece ani, dar anumite tehnologii şi trăsături ale acestui exponat ar putea să ajungă în producţia de serie mai devreme.

    Mai multe informaţii despre Renault EOLAB

  • Toyota C-HR

    Toyota va aduce la Paris un concept ciudat numit C-HR. Are profilul unui SUV, cu gardă la sol generoasă, dar este mai mic ca un RAV4 şi are doar trei portiere. Lăsând la o parte ideea de SUV cu trei portiere, Toyota C-HR anunţă un limbaj de design ce ar putea fi folosit pentru viitoarele modele de serie Toyota. Ca viitor model de serie, Toyota C-HR poate anunţa o posibilă versiune "Cross" pentru Auris sau un înlocuitor pentru crossoverul Urban Cruiser.

    Toyota C-HR - informaţii complete

  • Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S

    Japonezii de la Mitsubishi continuă să insiste pe tema SUV-ului cu propulsie hibridă. Conceptul anunţat pentru Salonul Auto de la Paris prezintă o nouă versiune estetică pentru un potenţial viitoare generaţie a modelului Outlander. Deşi nu este cu nimic diferit din punct de vedere tehnologic faţă de un Outlander PHEV de sserie, Concept-S are un nou loon datorită pachetului estetic aplicat de designerii mărcii. Acesta are o nouă grilă frontală, blocuri optice frontale prelungite înspre aripi şi accente cromate la nivelul întregii caroserii. Noul look este inspirat în principal de ultimele concepte de la Mitsubishi, în speţă XR-PHEV şi GC-PHEV.

    Informaţii complete despre Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S

  • Volkswagen Tristar Concept

    Volkswagen va atrage câteva priviri curioase la standul său, mai ales în zona dedicată vehiculelor comerciale. Aici, VW va expune Tristar Concept, un pick-up dezvoltat pe baza modelului Transporter Syncro. Prototipul anunţă liniile viitoarei generaţii Transporter, dar pe de altă parte reprezintă un tribut adus celebrului Transporter Syncro, unul dintre cele mai populare modele utilitare din istoria constructorului german. 

    Info Volkswagen Tristar Concept

Mai departe...
  • LUCCI, miercuri, 01.10.2014 22:07

    Cum ii zice Renaultului? E o lab....sau au uitat ultima litera?