TOP 10: Cele mai importante modele de serie la Salonul Auto Paris 2014

Publicat miercuri, 01.10.2014 10:00 de Dragoș Băltățeanu

Salonul Auto de la Paris bate la uşă şi deja ştim o mare parte dintre noutăţile ce vor fi prezentate în acestă toamnă. Iată zece dintre cele mai importante modele noi ce vor fi expuse la Paris.

Salonul Auto de la Paris începe oficial joi, 2 octombrie cu prima zi rezervată presei. Ca de obicei, va fi ziua cea mai aglomerată toţi constructorii urmând a îşi prezenta cele mai noi modele şi concepte. Ştim însă o parte din noutăţile ce vor fi dezvelite în această zi şi le-am grupat aici pe cele mai importante. Standurile vor fi pline de modele noi, iar pe lângă cele deja anunţate vor exista cu siguranţă şi foarte multe surprize. Automarket va fi la faţa locului şi vom actualiza în timp real secţiunea de premiere care poate fi consultată

AICI.

Iată zece dintre cele mai importante modele de serie ce vor fi prezentate în premieră la Salonul Auto de la Paris din acest an.

  • Dacia Dokker Stepway / Dacia Lodgy Stepway

    Pentru România, cea mai importantă premieră va fi, ca de obicei, la standul Dacia. Este o dublă premieră, de fapt, modelele Dokker şi Lodgy primind versiuni Stepway. Dacia vrea să profite de succesul modelului Sandero Stepway, această versiune fiind una extrem de căutată mai ales în vestul Europei. Dokker Stepway şi Lodgy Stepway preiau ideea look-ului cross şi o aplică pentru modelele dedicate familiei din gama Dacia. Cele două modele nu vor dispune de tracţiune integrală, dar au o serie de elemente de design prin care se vor deosebi de variantele normale. Astfel, cele două versiuni noi se pot deosebi prin scuturile cromate, protecţiile pentru pasajele aripilor, ornamentele pentru luminile de ceaţă şi pentru spoiler şi carcasele de oglinzi vopsite în nuanţă mată.

    Mai multe detalii despre Dacia Dokker Stepway şi Dacia Lodgy Stepway pot fi regăsite AICI.

  • BMW X6

    Imaginiile oficiale au fost prezentate acum ceva vreme, dar la Paris vom avea prima ocazie să vedem a doua generaţie a SUV-ului X6 în realitate. BMW X6 este oferit cu trei motorizări, dintre care două sunt diesel şi a treia este un motor V8 TwinPower Turbo. A doua generaţie BMW X6 păstrează linia de SUV coupe cu patru portiere care l-a făcut celebru. Partea frontală este acum mult mai agresivă şi se aseamănă cu cea a noului BMW X5.

    Detalii complete despre noul BMW X6.

  • Ford C-Max și S-Max

    Parisul este salonul noilor generaţii de automobile dedicate familiei. La standul Ford vom vedea noul C-Max facelift, dar şi nou generaţie a apreciatului monovolum full-size S-Max. Monovolumul cu şapte locuri al mărcii cu oval albastru se bucură de trăsăturile estetice afişate de versiunile restilizate ale fraţilor săi mai mici, Fiesta şi Focus facelift, precum şi de aceeaşi grilă frontală purtată de noul Mondeo. Tot de la Mondeo preia şi gama de motorizări, platforma şi numeroase alte tehnologii.

    Informaţii complete despre noul Ford S-Max.

  • Hyundai i20

    Hyundai aduce la Paris a doua generaţie a modelului de clasă mică i20. Imaginile oficiale au fost publicate deja încă de la începutul lunii septembrie. Mai mare faţă de generaţia actuală, noul Hyundai i20 vine cu un nou look inspirat din stilul celorlalte modele din gama sa, fiind uşor de recunoscut după grila trapezoidală. Gama de motorizări include patru unităţi, dintre care două sunt diesel-uri. Motoarele sunt oferite în compania transmisiilor manuale cu cinci şi cu şase trepte, respectiv în compania unei automate cu patru trepte, arată comunicatul oficial al producătorului coreean.

    Informaţii complete despre Hyundai i20

  • Mazda MX-5

    Prezentarea în premieră a noii generaţii Mazda MX-5 a avut loc la Barcelona, Los Angeles şi Tokyo în cadrul unui eveniment special, dar Parisul va fi debutul oficial pentru noul roadster din Japonia. Cu un design tăios, noul MX-5 aduce tehnologia SkyActiv în premieră pe o maşină cu tracţiune spate. Deşi Mazda a ţinut secrete motorizările noului MX-5, cel mai probabil va fi folosit un motor pe benzină 1.5 litri aspirat. Acest propulsor va fi motorul entry-level pentru roadsterul japonez.

    Povestea lansării este AICI, iar despre noul model am detaliat AICI.

  • Mercedes-Benz AMG GT

    Unul dintre cele mai spectaculoase modele de serie care vor putea fi admirate la Salonul Auto de la Paris este Mercedes-Benz AMG GT. Rivalul Mercedes al lui Porsche 911 este spectaculos din punct de vedere al designului, fiind al doilea model conceput în totalitate de către divizia AMG. Versiunea standard a noului Mercedes GT asigură 462 CP la 6.000 rpm şi 600 Nm între 1.600 şi 5.000 rpm. Între timp, versiunea S a modelului oferă 510 CP la 6.250 rpm şi 650 Nm între 1.750 şi 4.750 rpm. 

    Detalii complete despre Mercedes-AMG GT.

  • Opel Corsa

    Un model extrem de important ce va vedea oficial lumina zilei la Paris este noua generaţie Opel Corsa. A cincea generaţie a modelului din Russelsheim promite o evoluţie, atât din punct de vedere al designului, cât şi al arhitecturii şi gamei de motorizări. A fost păstrată vechea platformă, intens revizuită, ceea ce face ca diferenţele în materie de dimensiuni să fie aproape insesizabile. Lungimea este mai mare cu 3 mm, iar garda la sol este mai mică cu 5 mm. Interiorul va garanta spaţiu pentru cinci pasageri, iar portbagajul va avea o capacitate normală de 285 de litri.

    Opel Corsa - prezentarea noului model.

  • Renault Espace

    Francezii de la Renault au anunţat că noua generaţie a monovolumului Renault Espace îşi va face debutul la Salonul Auto de la Paris. Doar trei imagini au fost date publicităţii, iar acestea ne prezintă exteriorul a ceea ce se doreşte a fi un crossover. Noul Espace renunţă astfel la latura sa urbană în favoarea unui look mult mai robust. Noul Renault Espace rămâne însă fidel conceptului care l-a făcut faimos şi va oferi în continuare un interior modulabil ce poate primi cinci sau şapte pasageri, în funcţie de nevoie. 

    Renault Espace - informaţii complete.

  • Skoda Fabia

    Un alt model extrem de important pentru piaţa europeană şi pentru cea de la noi din ţară este noua Skoda Fabia. A treia generaţie a modelului de clasă mică din Cehia vine la Paris pentru a-şi impresiona viitorii proprietari.  Mult mai matură din punct de vedere al designului, Fabia 3 primeşte linii care amintesc de fratele de concern Polo, cu care noua Fabia împarte de altfel şi platforma de producţie.

    Skoda Fabia - informaţii complete.

  • Volkswagen Passat

    Passat a ajuns la generaţia cu numărul opt. Dezvoltat pe deja populara platformă modulară MQB şi folosind oţel de înaltă rezistenţă şi aluminiu, noul Passat este mai uşor cu până la 85 de kilograme comparativ cu vechiul model. Aşa se face că cea mai uşoară versiune a berlinei cântăreşte doar 1312 kilograme. Noul Passat va fi declinat atât în variantă sedan cât şi break. În plus, pentru prima dată vom avea şi o versiune GTE cu propulsie hibridă şi posibilitatea de a alimenta bateriile de la o priză de 230V. Noul Passat B8 va putea fi admirat la standul Volkswagen din pavilionul 4.

    Volkswagen Passat - toate informaţiile.

  • Menţiuni

    Salonul Auto de la Paris va mai aduce o serie de noutăţi, iar unele dintre ele merită a fi menţionate aici:

    - noul Volvo XC 90

    - Audi TT roadster

    - Suzuki Vitara

    - Porsche Cayenne facelift

    - Nissan Pulsar

    - Lexus NX

    - Kia Sorento

    - Jaguar XE

    - Fiat 500X

Mai departe...