Toyota Prius este din nou cea mai bine vândută maşină din Japonia

Publicat marţi, 06.07.2010 16:50 de Sebastian Toma

Cea de-a treia generaţie a lui Toyota Prius sărbătoreşte cea de-a paisprezecea lună în topul clasamentului vânzărilor din Japonia.

Japonezii de la Toyota sunt în continuare liderii clasamentului de vânzări de pe piaţa internă cu modelul Prius. În luna iunie, aceştia au vândut 31.876 de exemplare ale hibridului şi sunt pe prima poziţie a acestui clasament pentru cea de-a 14-a lună consecutiv. Totodată, cei de la Toyota anunţă că Prius este cel mai bine vândut hibrid creat vreodată, cu 1.79 milioane de unităţi vândute.

Cererea din Japonia pentru acest model este atât de ridicată încât există o listă de aşteptare de trei luni pentru livrarea unui model. Prius a debutat în 1997 şi a ajuns deja la cea de-a treia generaţie. Modelul fusese surclasat la vânzări în 2009 pentru o scurtă perioadă care a venit imediat după lansarea lui Honda Insight – când cei de la Toyota nu ofereau încă a treia generaţie a lui Prius. Modelul a recuperat teren cu o rapiditate incredibilă în momentul în care a debutat, listele de aşteptare fiind mai lungi anul trecut.

 

CLICK AICI PENTRU A CITI TESTUL DE CONSUM ÎN TRAFICUL DIN BUCUREŞTI CU PRIUS

Toyota Prius este şi Maşina Anului 2010 în Japonia, hibridul japonez câştigând titlul suprem acordat în cadrul Salonului de la New York în faţa principalului său rival de piaţă, Honda Insight. În România, Prius pleacă de la 27.256 de euro cu toate taxele incluse. Versiunea de top a acestui model are un preţ de pornire de 32.206 de euro cu toate taxele. Motorul cu combustie internă al acestui model dezvoltă 99 CP la 5.200 rpm şi un cuplu motor maxim de 142 Nm la 4.000. Unitatea funcţionează în ciclul Atkinson şi este acompaniată de un motor electric de 37 CP.

CLICK AICI PENTRU A CITI DRIVETEST-UL AUTOMARKET CU TOYOTA PRIUS

Via | BusinessWeek

  • Bogdan, miercuri, 07.07.2010 00:18
    Toyota stia ca are probleme cu motoarele V6 si V8 din 2007 !

    http://www.autoblog.com/2010/07/06/report-lexus-knew-of-valve-spring-defects-three-years-ago/

  • Enake, miercuri, 07.07.2010 11:28
    toyota vs honda

    din ce am citit la prima vedere...problema toyotei e doar pretul...ca in rest consum si fiabilitate...clar e toyota... acum depinde ce se vede si se spune dupa ultimile probleme de imagine toyota..si totodata...tot felul de avantaje de la honda...clar peste toyota..revii gratuite 3 ani ..si tot asa.. Insa..daca luam de bun ca cea mai mare vanzare e pe Prius...nu sunt atati prosti..sa o cumpere..clar...e nr.1...la mai mare..poate mai soct si altii concurenta ..sa scada pretul...si sa fie si mai performante.. A..sa nu uit..si consumul il are mai bun Prius.. :)

  • Rio, miercuri, 07.07.2010 16:11

    Agree cu Enache. Prius chiar e o masina buna si aratoasa de-aia se si vinde asa bine