Audi e-tron Sportback va fi al doilea model electric al germanilor: vine în 2019 și păstrează numele conceptului

Publicat vineri, 23.06.2017 13:20 de Daniel Popescu

Audi a confirmat că al doilea model electric al mărcii va fi e-tron Sportback, care va fi produs la Bruxelles alături de "fratele" său e-tron, care va fi lansat în 2018.

Audi a confirmat la sfârșitul anului trecut că va lansa 3 modele electrice sub brandul e-tron, ca replică la gamele i și EQ oferite de rivalii tradiționali de la BMW și, respectiv, Mercedes. Ulterior, constructorul de la Ingolstadt a anunțat că primul model electric al mărcii va purta chiar numele Audi e-tron și va fi un SUV derivat din conceptul e-tron quattro

prezentat în 2015.

Acum, Audi a oferit noi detalii despre cel de-al doilea model electric. Așa cum știam deja, acesta va fi lansat în 2019 și va fi bazat pe conceptul e-tron Sportback Concept dezvăluit în luna aprilie, iar Audi a precizat că acesta își va păstra numele și în cadrul versiunii de serie. În plus, Audi e-tron Sportback urmează să fie produs la aceeași fabrică din Bruxelles unde va fi construit și Audi e-tron.

Din informațiile publicate anterior, știm că propulsia conceptului este asigurată de 3 motoare electrice, dintre care un motor amplasat pe frontal și două pe puntea spate. În mod standard, cele 3 unități furnizează 435 de cai putere, însă există și un mod boost prin care poate ajunge la 500 de cai putere, iar accelerația 0-100 km/h se realizează în 4.5 secunde. Bateria Li-Ion este răcită cu lichid, are o capacitate de 95 kWh și asigură o autonomie de peste 500 de kilometri conform standardului european NEDC.

Nu este însă sigur că aceste cifre se vor păstra și în cazul versiunii de producție.

Via Audi