Opel Adam Rocks
Arhetip
Opel Adam a fost un experiment al mărcii germane care a dat rezultate şi care i-a pus serios pe gânduri pe cei din Rüsselsheim cu privire la viitorul portofoliului. Succesul lui Adam nu a trecut neobservat, aşa că nemţii s-au apucat să "inventeze" un nou segment de nişă: crossoverul semi-decapotabil de clasă mini. Nişa este atât de nouă, încât Adam Rocks nu are niciun competitor direct. Singurele maşini relativ apropiată în această clasă sunt Fiat 500C şi eventual versiunea sa Abarth, alături de Smart Forfour comandat cu plafonul decapotabil disponibil opţional.
Modelele menţionate mai sus au plafonul retractabil în aceeaşi manieră, toate acoperă segmentul fashion al maşinilor de oraş, au motoare din acelaşi univers de putere, dar asemănările se opresc aici pentru că Adam Rocks este ceva mai întălţat şi are look de SUV, chiar dacă este uşor cam forţat să-l denumim aşa.
Rezultatul este un Adam gândit altfel şi dedicat celor care consideră că variantele standard nu ies destul în evidenţă. Soluţia Opel este un plafon parţial decapotabil, ornamente laterale din plastic negru şi modificări asezonate cu o gardă la sol mărită şi cu mici schimbări stilistice.
Ceea ce a ieşit este dificil de descris sau încadrat, dar putem să vă spunem că a venit cu părţile bune şi cu părţile rele ale lui Adam. Într-un fel, Adam Rocks este un Adam altfel, pentru cei cărora nu le-a plăcut modelul convenţional, care lasă uneori senzaţia că încearcă prea mult să fie ceva ieşit din tipare şi diferit. Pentru mulţi, maşina asta ar putea să pară ciudată, în timp ce alţii vor regăsi exact ceea ce visau şi nu puteau avea de la niciun dealer din lume. Până acum.
@Are doar patru locuri.... hai mai...ce poti cere de la o astfel de ganganie?? Asa cum ati spus pentru escapade de WE ori vacante prelungite. Fara 3 prieteni doar cu prietena.