Nissan vrea să creeze ”mirosul viitorului” în cinstea clienţilor lui Leaf

Publicat marţi, 17.12.2013 17:14 de Sebastian Toma

Nissan a angajat unul dintre cei mai talentaţi parfumieri din lume pentru a realiza "mirosul viitorului", care să simuleze momentul în care ar circula doar automobilele cu zero emisii poluante.

Nissan vrea să exemplifice viitorul pe care-l vizionează în strategia sa de dezvoltare a vehicululelor electrice printr-un parfum. Japonezii l-au angajat pe Dr. George Dodd, un parfumier de renume mondial, să-şi folosească nasul iscusit pentru a dezvolta un miros care să reprezinte un viitor al maşinilor cu zero emisii.

Pe lângă această idee, mireasma creată de omul de ştiinţă va trebui să-i aducă celui care o simte o stare de bine, spune brief-ul trimis de Nissan în braţele doctorului în arome.

George Dodd s-a inspirat din plimbările lungi pe munţii din Scoţia, unde s-a bucurat de mirosul ierbii proaspăt tăiate, uleiul de mirt, mirosul de portocali şi de alte asemenea arome. Mirosul pe care Dodd a încercat să-l creeze vrea să le aducă celor care-l experimentează un sentiment familiar, care să le aducă sentimente nostalgice. Odată creat, mirosul va fi impregnat pe o serie limitată de odorizante auto, care vor fi înmânate fanilor vehiculelor electrice, drept cadou de Crăciun din partea Nissan pentru a le mulţumi că se gândesc la un viitor cu zero emisii.

POVESTEA ODORIZANTULUI AUTO NISSAN

Via Nissan

  • Dacia Plant, miercuri, 18.12.2013 01:07

    Si culmea... acest produs se va vinde in toate statile de alimentare cu benzina/motorina care ofera combustibili foarte poluanti... ! Oricum imi place initiativa lor. In 20 ani dupa ce o sa fie masini electrice o sa scoata un bradulet cu miros de TEDEI (TDI) care sa ne reaminteasca de cat de fain era in trecut cand tu conduceai masina nu ea pe tine.

  • @ Dacia Plant, miercuri, 18.12.2013 15:04

    "mirosul va fi impregnat pe o serie limitată de odorizante auto, care vor fi înmânate fanilor vehiculelor electrice" Sunt materiale promotionale, care vor fi oferite, nu comercializate. pff

  • Marian, sâmbătă, 28.12.2013 17:18

    Sunt racit...