Toate reclamele auto de la Superbowl 2013

Publicat marţi, 05.02.2013 11:05 de Dragoș Băltățeanu

Superbowl-ul este cel mai important eveniment sportiv din Statele Unite ale Americii. Finala Campionatului de Fotbal American aduce în faţa televizoarelor milioane de telespectatori şi este un prilej excelent pentru difuzarea unor reclame auto speciale.

În fiecare an, la începutul lunii februarie, America se opreşte pentru un eveniment sportiv extrem de important. Superbowl, sau finala Campionatului de Fotbal American, aduce în faţa televizoarelor sute de milioane de telespectatori, iar cifrele de rating sunt impresionante. Chiar dacă evenimentul a scăzut în intesitate faţă de alţi ani, când sumele vehiculate în jurul difuzărilor spoturilor TV erau astronomice, iar unele mărci au renunţat să mai cheltuie bani pentru a crea reclame speciale, Superbowl rămâne un prilej excelent pentru industria auto din Statele Unite şi nu numai să îşi prezinte cele mai interesante spoturi TV.

Anul acesta, lungimea reclamelor a scăzut, majoritatea spoturilor având 30 de secunde, cazurile când acestea măsoară un minut sau peste devenind foarte rare. De asemenea, calitatea conceptelor din spatele reclamelor difuzate în acest an a scăzut, doar câteva dintre ele putând fi considerate cu adevărat speciale. 

În finala din acest an s-au întâlnit echipele Baltimore Ravens şi San Francisco 49ers, iar scorul la final a fost de 34-31 pentru Baltimore. În plus, arena Mercedes-Benz Superdome din New Orleans, gazda evenimentul, va rămâne în istorie prin pana de curent care a lăsat o treime din stadion în întuneric.

Vizionare plăcută, de preferabil în HD!

  • Hyundai Genesis "Excited"

    Hyundai a avut cel mai mare număr de reclame difuzate la Superbowl 2013. Coreenii au profitat de interesul mai scăzut din partea mărcilor americane şi de faptul că multe dintre acestea au preferat să facă economii şi au prezentat spoturi pentru mai multe modele din gama americană. Spotul pentru modelul Genesis poate fi vizionat AICI.

  • Hyundai Santa Fe "Epic Playdate"

    A doua reclamă difuzată de Hyundai la Superbowl 2013 a fost dedicată modelului Santa Fe cu şapte locuri. Un SUV excelent pentru o familie mare, subliniază spotul TV "Epic Playdate", care poate fi vizonat AICI.

  • Hyundai Santa Fe "Team"

    A doua reclamă dedicată modelului Santa Fe cu şapte locuri. De data aceasta, o echipă de copii cu puteri deosebite este în prim planul acestui spot TV care poate fi vizionat AICI.

  • Hyundai Sonata Turbo "Stuck"

    A patra reclamă Hyundai este un amuzant spot ce laudă calităţile modelului Sonata Turbo. Este simplu să depăşeşti orice pe autostradă cu un motor turbo sub capotă, ne transmite Hyundai prin intermediul acestui spot TV difuzat în cadrul Superbowl 2013. Reclama pentru Hyundai Sonata Turbo poate fi văzut AICI.

  • Toyota Rav4 "Wish Granted"

    Toyota a creat un spot cu adevărat amuzant pentru a scoate în evidenţă noua generaţie a SUV-ului Rav4. Vedeta spotului este Kaley Cuoco în rol de duh care poate îndeplini câteva dorinţe unei familii tipice.

    Spot-ul poate fi vizionat AICI

    Iniţial, Toyota a mai difuzat un spot din aceeaşi serie care poate fi vizionat AICI.

  • Cars.com "Wolf"

    Reclama creată de site-ul Cars.com este poate cea mai slabă din toată seria de spoturi difuzate în această ediţie a Superbowl. Vizionaţi spotul Cars.com AICI.

  • Audi "Prom"

    Audi a avut o abordare diferită în ceea ce proveşte abordarea spotului pentru Superbowl din acest an. A decis să difuzeze pe internet trei variante cu final diferit ale aceluiaşi spot înainte de Superbowl şi să lase publicul să decidă care este cea mai bună. A câştigat varianta "Worth It", prima dintre cele trei care pot fi vizonate AICI.

  • Volkswagen "Be Happy"

    Volkswagen reuşise să creeze o serie de reclame apreciate în care personajul principal era un mic Darth Vader. Anul acesta, tema a fost schimbată, iar spoturile au fost, să zicem, dezamăgitoare. Volkswagen a lansat un spot înainte de Superbowl în care a adunat "vedete" din clipuri Youtube într-un singur film plin de "fericire" ce poate fi vizionat AICI. Apoi, în cadrul Superbowl-ului propriu-zis, a difuzat un spot cu accente jamaicane dedicat modelului Beetle ce poate fi vizonat AICI.

  • Lincoln MKZ "Phoenix"

    Lincoln promovează modelul MKZ şi a ales drept temă pentru spotul difuzat în seara zilei de 3 februarie renaşterea din propria cenuşă. MKZ este pasărea Phoenix pentru Lincoln, dar spotul nu este dintre cele mai inspirate. Vizionaţi-l AICI.

  • Lincoln MKZ "Steer the Script"

    A doua oportunitate de promovare pentru Lincoln MKZ a fost un spot TV creat din scenarii primite în urma unui concurs lansat pe Twitter. Rezultatul este acest SPOT. Există şi o variantă scurtă ce poate fi urmărită AICI.

  • Jeep "Whole Again"

    Jeep a impresionat printr-un spot emoţionant dedicat soldaţilor americani. Este patriotic şi foarte bine realizat, Jeep reuşind să atragă atenţia tuturor telespectatorilor prin acest spot de două minute lungime ce poate fi vizionat AICI.

  • Kia Forte "Hotbots"

    Spre deosebire de Hyundai, Kia a ales să prezinte la Superbowl 2013 doar două spoturi. Primul este dedicat modelului Forte şi ne arată cum păzeşte acest automobil un foarte simpatic robot. Sau "roboată". Spotul poate fi vizonat AICI.

  • Kia Sorento "Space Babies"

    A doua reclamă Kia de la Superbowl este amuzantă şi oferă un răspuns "plauzibil" la eterna întrebare venită din partea celor mici: "De unde vin copii?". Spotul TV poate fi vizionat AICI.

  • Dodge Ram "Farmer"

    Poate cea mai impresioantă reclamă prezentată în cadrul meciului de fotbal american a venit de la Dodge. Este dedicată gamei de pick-up-uri Ram şi fermierului american. Clipul este creat din imagini statice spectaculoase şi poate fi vizionat AICI.

  • Mercedes-Benz CLA "Soul"

    Pentru ediţia de anul acesta a celui mai important eveniment sportiv din istoria SUA, Superbowl, Mercedes-Benz a gândit o reclamă superbă pentru noul CLA. În clip apar actorul Willem Dafoe, modelul Kate Upton şi cântăreţul Usher. Spotul poate fi vizionat AICI.

Mai departe...