Uniunea Europeană nu va face excepție pentru interzicerea combustibililor ecologici în 2035

Publicat miercuri, 18.05.2022 14:38 de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com

Din 2035, Uniunea Europeană dorește să interzică vânzarea vehiculelor cu motoare termice. Asta înseamnă mașini alimentate cu benzină, motorină și chiar combustibili ecologici. Chiar dacă cel din urmă tip de combustibil este neutru în carbon, acesta nu va putea intra în uz după 2035.

Anul 2035 va fi un an semnificativ pentru industria auto. Până în acel an, multe țări din lume, precum Statele Unite, Canada și chiar țările din Uniunea Europeană vor să facă tranziția completă către vehicule cu zero emisii. Asta înseamnă că, din 2035, comercializarea vehiculelor alimentate cu combustibili fosili va fi interzisă și vor fi permise doar vehiculele electrice și cele pe bază de hidrogen.

Comisia Europeană a prezentat un plan, în iulie 2021, care prevede atingerea unui nivel neutru de emisii CO2 până în 2050.

Ceea ce este interesant, în schimb, este situația combustibililor ecologici. Unii producători, precum Porsche, lucrează de ceva vreme la un asemenea combustibil neturu în carbon, cu scopul de a încerca să păstreze motoarele termice în viață. Propunerea de a interzice și acest tip de combustibil a fost criticată în Italia. Țara în care sunt produse mașinile Ferrari și Lamborghini spera, inițial, ca motoarele termice să fie păstrate pentru mașinile de înaltă performanță cu ajutorul acestui tip de combustibil.

Ulterior, Italia s-a alăturat propunerii de a interzice motoarele cu ardere internă. Franța a încercat să facă o excepție pentru vehiculele hibride, însă, și aceasta s-a alăturat planului de a interzice vehiculele cu motoare cu ardere internă.

Aproape toți producătorii au anunțat că vor lansa doar modele electrice începând cu noul deceniu și vor deveni companii pur electrice.

via Carscoops

  • Seriff, miercuri, 18.05.2022 15:09

    Ce comunism ordinar, ok, pai atunci sa interzica instant si toate avioanele, polueaza de 1000 de ori mai mult decat orice masina. Sa inchida toata fabricile care scot non stop nori de fum Fara vapoare, iahturi Fara construit de cartiere langa lac, la munte, langa parc Sa curete zilnic 24 din 24 strazile de praf Au rezolvat problema cu poluarea, ca interzic masinile. Aceeasi propaganda jenanta, AM, doar de asta vorbiti de 10 ori pe zi? Cati bani luati sa tot postati in mod repetat stirile astea?

  • Fast_and_Curious, miercuri, 18.05.2022 15:20

    Fucking shit! Asta nu mai este economie de piata, asta este manipularea pietei! Cum a zis si @Seriff - gata, interzicem masinile cu combustie interna si am rezolvat problema (a se citi "ne-am spalat pe maini"). O idiotenie crunta. Se limiteaza drastic libera circulatie, pentru ca doar cei cu bani multi isi vor permite o electrica care sa aiba autonomie de peste 500 km. Tehnologia nu va avansa atat de mult in urmatorii 13 ani pentru a suplini dezavantajele foarte clare ale unei masini electrice: autonomie foarte mica, timpii de incarcare, scaderea drastica a performantelor in conditii de temperaturi extreme (frig sau caldura). Dar ce sa te astepti de la niste cioflingari de la Bruxelles...stiu ei mai bine ce avem nevoie, doar toti sunt ingineri... Eu as vrea sa vad mai mult cojones din partea industriei: fratilor, nu vorbiti prostii, va trebui sa disponibilizam sute de mii de oameni + efectele asupra intregii industrii. Unde cacat vor inlocui vanzarea a milioane de masini cu combustie interna cu electrice??? Cine o sa le cumpere? Si ramane eterna problema: INFRASTRUCTURA!!! De la productia de energie pana la distributie! Sa se intample asta in 13 ani??? S-au luat in calcul ce investitii majore trebuie facute pentru a migra spre o astfel de politica? Zici ca traiesc intr-o alta lume politicienii astia...

  • xxx, miercuri, 18.05.2022 16:10

    Sa vezi preturi la termice începând cu 2033 ! Noi si SH (astea deja au crescut din cauza scăderii vânzărilor de mașini noi) bine hibrid ca vor fi €7

  • Mircea Badea, joi, 19.05.2022 00:40

    evident! poate totusi din 2030 nu vom mai gasi de vanzare termice noi. vreau sa prind si eu strazile mirosind a flori. si liniste in orase. saracii sa-si ia cea mai ieftina electrica, cu panouri, si pe jos la paine si bere. mi se pare normal. ce e acum nu e sustenabil. cui nu-i convine poate inventa oricand o baterie/panou minune sau alte grozavii ieftine si bune.

  • Seriff, joi, 19.05.2022 09:19

    @MIRCEA BADEA si eu vreau sa prind strazile mirosind a flori, dar nu se poate, ok, se interzic masinile dar ce facem cu? - fabricile si uzinele care scot nori de fum non stop, mirosul lor ajunge instant in orasele langa care sunt amplasate - santierele de constructii, blocuri construite pe spatii verzi, in parc, langa lac, langa mare ect - avioanele care polueaza de rup - arderile de deseuri - praful imens Poluarea auto e fix nimic pe langa ce am enumerat eu mai sus, plus ca sa fim seriosi, masinile noi euro 6 nu polueaza mai nimic, nu cred ca un 1.0 in 3 cilindrii rupe noxele

  • Daner, joi, 19.05.2022 20:16

    Lumea e condusa intotdeauna prin reglementare si suntem prea mici sa schimbam aceasta miscare uriasa. Ce nu e la fel de clar insa este cum se va face tranzitia asa de repede pentru la modul practic in circa 10 ani va trebui sa avem unitati de incarcare cu puteri instalate enorme si distribuite cam la fel cum sunt acum benzinariile. Si la un calcul simplu, in momentele de varf cand oamenii vor veni acasa si vor pune masina la incarcat (18-20) consumul instant va fi enorm iar retelele de electricitate vor trebui cel putin dublate in raport cu ce exista acum. Ma mai astept si la accizarea curentului electric; stutul nu pisi permite sa piarda aceasta sursa imensa de venit.

  • Dutz, joi, 19.05.2022 20:30

    Uniunea Europeană dorește!!! Toți dorim sau vrem… dar pana la făcut este cale lungă. Dacă ar știi sa dezvolte economic Uniunea Europeană ar face asta, așa ca eu unul nu pun botul la strategiile de distragere a atenției. Totul este vrăjeala ca sa ne țină ocupați si sa nu le vedem incompetența. Anglia a ieșit din UE (bravo lor) si dacă se va pune problema (si se va pune) eu votez pentru ieșire fără nici o problema. Tot la fel stau la vama la ieșirea din țara așa ca in afara ca suntem folosiți nu-i mare scofală. Revenind la subiect, sunt diferențe foarte mari între tari referitor la puterea de cumpărare, infrastructura rețelelor electrice si posibilitatea de a avea 100% energie verde pana in 2035. Dacă nu vor reuși sa dovedească ca energia va fi 100% verde, atunci se va ataca (mai devreme sau mai târziu) inițiativa de a elimina complet motoarele termice. Nu se spune nimic de transportul de pasageri si mărfuri… autoutilitarele etc. Mircea dacă vrei miros de flori si iarba nu trebuie sa aștepți pana in 2035, plus ca cel puțin încă 10 ani după vor mai fi termice. Chiar dacă vor fi 100% electrice tot pe un deal trebuie sa duci dacă vrei natura si liniște (cu duhoarea si poluarea nu vine doar de la masini), eu unul nu o sa aștept 20 de ani… dar tu poți sa aștepți sa-ți facă cineva totul in fata locuinței tale, cred a o sa aștepți cam mult… Si nu este ok sa ne spunem unul altuia cum sa mergem după pâine (chiar nu-i treaba ta sa-mi ți mie evidenta, vezi-ți de treburile tale ca altfel dăm in comunism sau nazism si nu se va limita doar la masini)… Este ok să te dai cu părerea dar nu să ne spui ce si cum sa face…. Apropo eu unul nu consum pâine de foarte mulți ani.

  • Seriff, vineri, 20.05.2022 11:22

    Eu renunt la diesel cand parlamentarii toti vor merge cu bicicleta si nu va mai zbura nici unul cu avionul, pana atunci sa ma scuteasca, s-au strans toti comunistii la Bruxelles sa ne spuna noua cum sa ne traim viata si de ce avem nevoie.