Roci cu metale rare au fost descoperite pe fundul Oceanului Pacific. Ele vor fi folosite pentru bateriile mașinilor electrice

Publicat miercuri, 24.11.2021 18:00 de Tiberiu Safta

Pe fundul Oceanului Pacific, la mii de kilometri distanță de coasta de vest a Statelor Unite, au fost descoperite miliarde de roci. Acestea conțin metale rare, esențiale pentru fabricarea bateriilor de pe mașinile electrice.

O companie americană de minerit, numită The Metals Company, a descoperit câteva miliarde sau chiar trilioane de roci metalice pe fundul Oceanului Pacific. Rocile, care se află la câțiva mii de kilometri distanță de coasta de vest din SUA, conțin metale extrem de rare și de prețioase și sunt acele componente esențiale pentru bateriile de pe automobilele electrice.

Aceste roci pot fi exploatate cu ușurință, deoarece ele sunt desfășurate pur și simplu pe fundul oceanului. Astfel, exploatarea lor nu necesită vreun proces de minerit, dinamitare sau forare. Mai mult, extragerea acestor resurse importante nu va avea un impact major asupra mediului. Cei de la The Metals Company estimează că emisiile CO2 sunt cu 90% mai mici față de celelalte metode de exploatare.

La analizarea rocilor, firma a descoperit că ele conțin cupru, nichel, mangan și cobalt. Acestea sunt metalele din care sunt fabricate bateriile mașinilor electrice, ceea ce va duce la o creștere semnificativă a producției acestora în viitorul apropiat.

Compania estimează că aceste resurse noi vor fi suficiente pentru fabricarea a circa un miliard de mașini electrice. Constructorii de astfel de baterii vor putea beneficia de noile resurse din 2024.

Echipajul care a descoperit aceste roci va efectua mai multe călătorii în acea zonă pentru a analiza diferitele soluții de exploatare a metalelor.

via Profit.ro

  • alex_cu_a_mic, miercuri, 24.11.2021 18:31

    Cum adica cateva miliarde de roci? De ce dimensiune, ca daca sunt de marimea sorturilor 2-3 .. degeaba. Stire tradusa ca sa dea la numaratoare.

  • Mircea Badea, joi, 25.11.2021 03:40

    ce chestie..de unde au picat? si cum tocmai acum au fost descoperite? pana in 2024 ma duc eu si le adun pe toate. am la bunici niste pamant, pun rocile la soare sa fie usor si de spart

  • Ecologu, joi, 25.11.2021 08:12

    pai niste vapoare uriase vor grebla si trece prin sita si ciur fundul oceanului ca sa colecteze chestiile astea impreuna cu tot ce este pe acolo, pesti, moluste, tot ce e viata. Un intreg ecostistem distrus. Pentru ce? Sa scada emisiile de CO2? Pai tocmai biotopul de acolo pe care ei il distrug e cel mai mare captator de CO2 pe care il depune sub forma de saruri carbonatice. Isuse!

  • rotila, joi, 25.11.2021 09:23

    dupa aspect pare un creier de jurnalist.are mult steril. nodulii marini sunt stiuti de un secol.

  • inexorabil, joi, 25.11.2021 09:56

    @Ecologu, natura are rolul ei aparte de a “jongla” cu echilibrele şi dezechilibrele…spontane. Iar funcţia de autoreglare permanentă este principalul ei “atu”. Se bagă în seamă însă nişte “înţelepţi” (n-ar face-o dacă n-ar deţine Puterea şi dacă n-ar fi siguri că nimeni nu le poate sta în cale), care decretează că ecosfera (cu toate componentele sale implicite) ar fi…incorectă ecologic. Şi atunci dânşii propun “soluţii”. Pentru nişte probleme inexistente. Iar altele nu pot fi calificate decât ca fâsâială de sifon – la urma urmei, nici măcar nu sunt nişte probleme (pentru noi, oamenii). Într-o conştiinţă – publică sau personală – nepervertită ideologic, nu pot fi percepute ca nişte probleme. Dar aşa se întâmplă, invariabil, dacă provii din neant…Toată viaţa ţi-l faci obiect de “muncă” (situaţie şi propoziţie în care inclusiv viaţa se cere încadrată între ghilimele).

  • xxx, joi, 25.11.2021 13:43

    @inexorabil Doar daca ai murit nu ești pervertit ideologic!