TOP 10: Cele mai importante maşini care vin în România în prima jumătate a anului 2013

Publicat joi, 10.01.2013 16:35 de Dragoș Băltățeanu

2013 se anunţă un an dificil pentru industria auto, dar asta nu înseamnă că nu vom avea parte de lansări de modele noi importante. Iată la ce să ne aşteptăm în prima parte a anului.

Prima parte a anului 2013 va aduce câteva modele importante pe piaţa românească. Cei care îşi doresc un automobil nou pot să mai aştepte puţin, deoarece vor putea cumpăra în curând modele ca noua Skoda Octavia, Ford Fiesta facelift, sau cele mai noi generaţii ale modelelor Toyota Auris sau Seat Leon.

Iată zece premiere naţionale importante din prima parte a anului 2013.

  • Chevrolet Spark facelift - februarie 2013

    Cel mai mic membru al familiei Chevrolet a primit un facelift pentru îl face mai atractiv. Modelul a fost prezentat deja la Salonul Auto de la Paris şi vine la noi în ţară în luna februarie. Faceliftul aduce o grilă a radiatorului redesenată, spoiler faţă cu un design nou şi elemente optice diferite. Jantele de 14 şi 15 inch sunt şi ele noi. Modificările aduse interiorului includ elemente noi decorative, precum şi o consolă centrală reproiectată cu spaţii noi de depozitare.

  • Citroen C3 facelift - mai 2013

    Citroen va aduce în acest an un facelift pentru modelul de clasă mică C3. Deşi nu a fost încă anunţat oficial, modelul C3 facelift a fost prezentat pentru piaţa braziliană, în Europa el urmând să fie prezentat în curând, cel mai probabil la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Apoi, două luni mai târziu, va sosi şi pe piaţa românească. Faceliftul aduce un calandru nou şi lumini de zi cu LED, acestea fiind cele mai vizibile modificări ale noului model.

  • Ford Fiesta facelift - februarie-martie 2013

    Ford şi-a împrospătat modelul de clasă mică pentru a îl pregăti pentru a doua jumătate a ciclului de viaţă. Dinamicul model Fiesta primeşte astfel grila hexagonală ce a devenit uniformă standard pe toate modelele Ford lansate în ultima vreme, dar mai important, are acum sub capotă şi motorul Ecoboost de 1.0 litru. Ford Fiesta Facelift soseşte în Români în luna februarie sau martie. Puteţi citi testul nostru de la lansarea internaţională AICI.

  • Ford Kuga - februarie-martie 2013

    SUV-ul Ford a ajuns la schimbarea generaţiilor. Actualul Ford Kuga se înclină şi face loc unei noi generaţii cu linii total diferite şi dimensiuni mai mari. Noul Kuga a fost prezentat oficial aproape acum un an la Salonul Auto de la Geneva, dar modelul exista deja în Statele Unite unde este vândut sub numele Eord Escape. Noul Kuga foloseşte platforma noului Focus, iar în România modelul va fi lansat în luna februarie sau martie. 

  • Mazda6 - ianuarie 2013

    Mazda6 a ajuns la a treia generaţie. Noua generaţie a sedanului de clasă medie vine cu noul limbaj de design Kodo şi cu o gamă largă de tehnologii SkyActiv. Berlina japonezilor va fi disponibilă în ţara noastră din luna ianuarie cu un preţ oficial de 21.690 de euro. Acest preţ este valabil pentru versiunea pe benzină de 2.0 litri şi 145 de cai putere. 

  • Opel Adam - martie-aprilie 2013

    Opel atacă segmentul mini nu o maşină de oraş numită Adam. Este răspunsul germanilor la modele gen Fiat 500 sau Mini. Adam se remarcă printr-o paletă de personalizare foarte completă şi a beneficiat de o puternică campanie de marketing la nivel european. Spre exemplu, standul Opel de la Salonul Auto 2012 de la Paris a avut doar exemplare ale modelului Adam expuse în zilele dedicate presei. Opel Adam vine în România în luna martie sau aprilie a acestui an. Un test complet de la lansarea internaţională puteţi citi AICI.

  • Seat Leon - februarie 2013

    Seat are un an plin în faţă în ceea ce priveşte piaţa naţională. Cel mai important model din gamă, Leon, este înlocuit cu o nouă generaţie. Modelul de clasă compactă revine la un stil mai clasic, renunţând la designul avangardist al generaţiei anterioare. Dezvoltat pe platforma modulară MQB, găsită deja pe noile generaţii ale fraţilor de concern Audi A3 şi Volkswagen Golf 7, noul Leon este mai scurt cu 52 de milimetri decât vechiul model (4.26 metri), mai lat cu 48 de mm şi mai scund cu 4mm pentru a insufla un look sportiv. Ampatamentul aărcii crescut şi el cu 58 de milimetri şi măsoară acum 2636 mm. Noul Seat Leon vine în România la începutul lunii martie. Până atunci fanii mărcii vor putea cumpăra noul Seat Toledo începând cu luna februarie.

  • Skoda Octavia - martie 2013

    Skoda se pregăteşte de lansarea unui model extrem de important. Octavia, un automobil foarte popular în România a ajuns la generaţia a treia, iar acest model va putea fi admirat în show-room-urile de la noi din ţară începând cu luna martie. Noul model s-a maturizat, iar imaginea este oarecum similară cu cea abordată şi de Skoda Rapid, un alt model nou lansat deja în România. Automarket va testa noua Skoda Octavia în cadrul evenimentul de lansare internaţional, iar testul complet va putea fi citit pe 22 ianuarie.

  • Toyota Auris - februarie 2013

    2013 se anunţă a fi un an plin şi pentru Toyota. Nu mai puţin de cinci lansări de modele noi vor avea loc pe piaţa românească, dar dintre acestea cea mai importantă este noua generaţie a modelului Auris. Toyota Auris este propunerea Toyota în clasa compactă, iar prin noua generaţie vrea să cucerească şi mai mulţi potenţiali clienţi. Noul Auris vine în România în luna februarie a acestui an.

  • Toyota Rav4 - martie-aprilie 2013

    A doua noutate majoră de la Toyota este noua generaţie a SUV-ul Rav4. Cea de a patra generaţie a crossover-ului de succes vine cu un design complet nou, inspirat mult din liniile ascuţite şi agresive ale noului Auris, modele prezentate în cadrul Salonului Auto de la Paris 2012. Trecerea la o nouă generaţie vine şi cu dimensiuni ceva mai generoase, cu un ampatament mai mare şi implicit mai mult spaţiu interior. Toyota Rav 4 vine în România în martie sau aprilie 2013.

Mai departe...
  • cenzurat0005, joi, 10.01.2013 17:03

    mazda 6 arata bestial

  • antonny, joi, 10.01.2013 17:43

    singurele masinii care merita asteptate sunt Mazda 6 si RAV 4

  • cezar, joi, 10.01.2013 19:35

    OCTAVIA chiar este o schimbare importanta... ma refer la generatii... ca ei schimba mai rar generatiile, dar aduc imbunatatiri colosale de la un model la altul....

  • Slayers, joi, 10.01.2013 20:59

    Mie dintre toate mi se par ca se muleaza cel mai bine cu piata auto de la noi ford fiesta facelift si skoda octavia III , poate toyota auris pentru doamne si domnisoare.

  • koko13237, joi, 10.01.2013 22:42

    unde e volvo v40 cross

  • chandlerbing, joi, 10.01.2013 23:43

    @ antonny Sa nu uitam de Toyota Auris, in special de versiunea hibrida

  • costy, vineri, 11.01.2013 13:19

    partea frontala de la Fiesta putea fi mai reusita