TOP 10: Premiere la Salonul Auto de la Detroit 2013

Publicat marţi, 15.01.2013 13:08 de Dragoș Băltățeanu

Salonul Auto de la Detroit deschide în fiecare an sezonul lansărilor de modele noi. Este primul eveniment expoziţional important din industria auto, iar ediţia din acest nu duce lipsă de premiere interesante.

Salonul Auto de la Detroit deschide balul în industria auto. În fiecare an, în luna ianuarie, toată presa auto îşi aţinteste ochii asupra capitalei statului american Michigan, unde cele mai noi modele auto sunt expuse la NAIAS 2013. Iar ediţia din acest an are o serie de premiere importante, mai ales din partea constructorilor americani. 

Iată 10 din cele mai importante premiere de la Detroit 2013.

  • Audi RS7

    Surpriza venită de la Ingolstadt direct la Detroit s-a numit Audi RS7. Un model care nu a fost anticipat de presă, RS7 este cea mai puternică versiune a elegantului coupe cu patru uşi produs de Audi. Cifrele sunt pe măsura emblemei RS: motor V8 twin-turbo de 4.0 litri ce dezvoltă 560 CP. Sprintul de la 0 la 100 km/oră se face în 3.9 secunde, iar dacă clientul doreşte, limitarea electronică pentru viteza maximă poate fi dezactivată. Astfel, Audi RS7 poate ajunge până la 305 km/oră. Puterea este transmisă către toate cele patru roţi graţie sistemului de tracţiune integrală quattro şi cutiei de viteze automate cu opt trepte. 

    Mai multe informaţii AICI.

  • BMW Seria 4 concept

    Standul BMW de la Detroit este destul de plin de noutăţi. Însă toate privirile au fost atrase de conceptul care anunţă viitoru Seria 4, noua denumire a ceea ce până acum se numea Seria 3 Coupe. BMW va păstra noul nume de seria 4, pentru că încearcă să delimiteze acest model ca fiind unul de sine stătător. Standul BMW de la Detroit a fost completat de M6 GranCoupe şi Z4 facelift.

    Mai multe informaţii AICI.

  • Chevrolet Corvette Stingray

    Este poate cea mai importantă premieră de la Salonul Auto de la Detroit. Chevrolet deschide anul în forţă, prezentând a şaptea generaţie a emblematicului model sport. Odată cu această generaţie, Chvrolet reînvie şi denumirea Stingray, un nume cu rezonanţă în istoria acestui model. Impresionant în fotografii, noul Corvette uimeşte cu sistemul de eşapament cu patru evacuări finale, toate grupate în zona centrală a difuzorului spate. Pentru putere, Chevrolet a ales o versiune noul a motorului V8 numit LT1. Are 6.2 litri şi dezvoltă 450 CP şi 610 Nm. Puterea este transmisă punţii spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu şapte trepte. 

    Mai multe detalii AICI.

  • Honda Urban SUV

    Honda a adus la Detroit un concept numit Urban SUV. Este propunerea japonezilor în segmentul SUV-urilor de oraş, o nişă care a luat amploare în ultima vreme. Honda Urban SUV vrea să atace modelului Juke produs de rivalii de la Nissan. Urban SUV de serie este aşteptat să debuteze pe piaţa din Japonia chiar anul acesta, urmând ca să ajungă în America abia în 2014. 

    Mai multe detalii AICI.

  • Lexus IS

    Detroit a devenit un loc preferat de constructorii japonezi pentru prezentarea noilor modele. Lexus este un jucător important pe piaţa nord-americană şi nu putea rata ocazia de a-şi prezenta cel mai nou model: IS. Cea mai recentă generaţie a sedanului premium de clasă medie vrea să se lupte cu BMW Seria 3 şi Audi A4. Noul Lexus IS este impresionant datorită designului agresiv al părţii frontale, foarte multe elemente de pe concept fiind păstrate şi pe versiunea de serie. 

    Mai multe informaţii AICI.

  • Infiniti Q50

    Pozele au scăpat pe net chiar în weekend-ul ce a precedat prezentarea oficială, dar Infiniti avea să confirme în ziua presei de la Detroit că noul Q50 este propunerea mărcii premium în segmentul mediu, înlocuind sedanul numit G. Infiniti Q50 este primul model al mărcii ce se supune noii nomenclaturi Infiniti. Partea frontală abordează acum un stil ceva mai agresiv, iar blocurile optice împrumută tema regăsită pe concept car-ul Etherea. Privit din profil, noul Infiniti Q50 are acelaşi design fluid, în stil Infiniti.

    Mai multe detalii AICI.

  • Jeep Grand Cherokee facelift

    Jeep a adus la Detroit un Grand Cherokee trecut printr-un proces de împrospătare. Noul Grand Cherokee are acum o grilă mai proeminentă şi blocuri optice împrumutate de la modelul Chrysler 300C. Sau Lancia Thema, pentru europeni. Grand Cherokee primeşte, de asemenea, un nou volan şi un set de ceasuri de bord redesenate, care integrează un afişaj central de şapte inch. Levierul schimbătorului de viteze are şi el un design nou. 

    Mai multe detalii AICI.

  • Maserati Quattroporte

    Detroit a fost o scenă bună şi pentru italienii de la Maserati. Subiectul a fost noul sedan sport Quattroporte. Anunţat chiar înainte de salonul american, noul Quattroporte este vedeta standului Maserati, fiind prima ocazie pentru presă şi public de a vedea noul model în "tablă şi oase". Noul Quattroporte va fi disponibil cu două motorizări pe benzină: un V6 de 410 CP şi un V8 de 530 CP.

    Mai multe detalii AICI.

  • Mercedes-Benz E-Klasse facelift

    Mercedes are un model importat de prezentat la Detroit: noul E-Klasse facelift. Este un model important pentru Mercedes, mai ales pe piaţa nord-americană. Pe lângă familia completă cu facelift, Mercedes a adus la Detroit şi puternicul E 63AMG, Modelul vine cu o parte frontală puternic modificată, inspirată parcă de modelele concurente în DTM şi dominată de un spoiler complet nou. Acesta beneficiază de prize mari de aer, cu un contur fluid. 

    Mai multe detalii AICI şi AICI.

  • Volkswagen CrossBlue Concept

    Volkswagen a adus la NAIAS 2013 conceptul pentru un SUV full-size, numit CrossBlue. Acesta previzionează un viitor SUV cu şapte locuri, ce se va alătura familiei de SUV-uri VW alcătuită acum din Tiguan şi Touareg. Cel mai probabil, noul model va fi disponibil doar pe pieţele nord-americane din Statele Unite şi Canada. 

    Mai multe detalii AICI.

  • Menţiuni importante

    Pentru a completa tabloul noutăţilor de la Salonul Auto de la Detroit mai trebuie amintite câteva premiere importante.

    Mercedes-Benz CLA: detalii complete AICI.

    Hyundai HCD-14 Genesis: detalii complete AICI.

    Toyota Corolla Furia Concept: detalii complete AICI.

    BMW Z4 facelift: detalii complete AICI.

    Volkswagen Passat Performance: detalii complete AICI.

Mai departe...
  • andrei, miercuri, 16.01.2013 13:39

    dar "reasonable priced cars" nu s-au lansat la salonul asta, numai OZN-uri?

  • bogdan, miercuri, 16.01.2013 15:15

    :)))).....astia la detroit nu au auzit de asa ceva